Нафтогаз терміново звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Нафтогаз терміново звернувся до українців

Нафтогаз терміново звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Керівництво НАК "Нафтогаз" повідомляє, що із 24 січня 2020 року 19 із 37 підприємств-боржників сплатили необхідний мінімальний платіж та уникли ризику відключення від газопостачання, але 18 виробників тепла все ще перебувають у зоні ризику. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу НАК.

Згідно з останніми даними НАК, неналежні розрахунки таких підприємств за газ створюють загрозу для теплопостачання споживачів у 18 населених пунктах в опалювальний період. Компанія письмово повідомила ці підприємства про необхідність проведення термінових розрахунків для уникнення припинення газопостачання з 1 лютого 2020 року.

"Нафтогаз не має права постачати природний газ тепловикам, які неналежним чином виконують графік розрахунків", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, наголошується, що станом на 29 січня підприємствам-боржникам необхідно сплатити понад 406 млн грн. Варто звернути увагу на те, що для уникнення відключення газопостачання з 1 лютого вони мають у крайній термін 30 січня провести з "Нафтогазом" необхідні розрахунки.

Як відомо, нещодавно український лідер Володимир Зеленський повідомив, що офіційний Київ готовий видавати ліцензії іноземним інвесторам на видобуток газу та нафти в Україні. За його словами, зараз в Україні відбуваються зміни, зокрема і в юридичній сфері, тож, коли інвестори прийдуть в Україну, вони зможуть побачити, що є захищеними.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в РФ  заявили, що готові збільшити обсяги газового транзиту  через Україну. Це можливо у разі збільшення попиту у країнах Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?