Нафтогаз відреагував на зухвалу заяву Путіна
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз відреагував на зухвалу заяву Путіна

Нафтогаз відреагував на зухвалу заяву Путіна
Джерело:  online.ua

НАК "Нафтогаз" відповів на заяву російського президента Володимира Путіна про нібито надмірно дорогий транзит газу через Україну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку виконавчого директора компанії Юрія Вітренка.

За його словами, представники РФ можуть звернутися до регулятора (НКРЕКП) з аргументами щодо знищення тарифу. Це можливо, якщо український тариф вище за альтернативні шляхи постачання.

Українська сторона наразі впроваджує методологію розрахунку, яка існує у європейських країнах.

"За цієї методологією тариф повинен відповідати актуальним витратам оператора газотранспортної системи. Іншими словами – розрахунки транзитного тарифу, які були показані "Газпрому" і які зараз коментує російська сторона, тільки покривають скориговані витрати оператора ГТС України, тому цей тариф ніяк не може вважатися завищеним", – вважає Вітренко.

Він підкреслив, цей транзит повинен нести прибуток усім сторонам - Україні, РФ та країнам ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Путін нещодавно оголосив, що російська сторона не може погодитися на пропозицію Києва щодо транзиту газу. Він назвав умови нібито економічно неприйнятними для Москви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?