Нафтогаз заявив, що Путін не зможе завершити Північний потік-2 через санкції США
Категорія
Політика
Дата публікації

Нафтогаз заявив, що Путін не зможе завершити Північний потік-2 через санкції США

Нафтогаз заявив, що Путін не зможе завершити Північний потік-2 через санкції США
Джерело:  online.ua

Глава НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв поділився з українцями важливою новиною: він наголосив, що нові санкції влади США остаточно доб'ють будівництво "Північного потоку-2", яке було одним із головних завдань очільника Кремля Володимира Путіна. За словами чиновника, нові обмеження офіційного Вашингтону поширяться на ті послуги, без яких неможливо буде завершити проєкт. Саме так Коболєв відреагував на новину, що Палата представників Конгресу США підтримала новий, розширений пакет санкцій проти проєкту газопроводу. Посадовець звернув увагу на те, що як і минулого року, текст нових санкцій проти "Північного потоку-2" включили в законопроєкт, яким Конгрес буде схвалювати оборонний бюджет. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис очільника "Нафтогазу" у Фейсбук.

"Коли документ буде повністю затверджено, санкції поширяться на широкий перелік послуг, без яких завершити російський газопровід буде практично неможливо",– вважає Андрій Коболєв.

За словами чиновника, нові обмеження з боку офіційного Вашингтону зачіпатимуть послуги зі страхування й перестрахування, а також сертифікації.

"Ми вдячні авторам цієї ініціативи на боці нижньої палати, конгресменам Кінцингеру та Хеку, за забезпечення сильної двопартійної підтримки розширення санкцій. Ця ініціатива важлива для енергетичної та національної безпеки регіону", – підкреслив очільник правління "Нафтогазу".

Варто нагадати, що скандальний газогін "Північний потік-2" команда очільника Кремля Володимира Путіна почала активно будувати після початку агресії проти України. Що важливо розуміти, економічно їй це не вигідно, однак офіційна Москва вирішила все одно не втрачати можливість додати нових проблем Києву, який за транзит газу отримує мільярди доларів від Росії щорічно. Свій інтерес тут має також Білий дім. Вашингтон зацікавлений в Європі, як у великому ринку збуту власного газу. Тож санкції запроваджують, аби переконати європейських партнерів купувати їхній газ.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Німеччина відновила будівництво Північного потоку-2, але не тільки заради газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?