Нафтогазова компанія ExxonMobil заморожує багатомільярдний проєкт у РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогазова компанія ExxonMobil заморожує багатомільярдний проєкт у РФ

Нафтогазова компанія ExxonMobil заморожує багатомільярдний проєкт у РФ
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відома нафтогазова ExxonMobil ухвалила рішення заморозити проєкт з виробництва скрапленого газу в Росії - мовиться про будівництво "Далекосхідного ЗПГ" у порту Де-Кастрі.

Джерело: Телеграм-канал Андрія Єрмака

ExxonMobil вирішила заморозити багатомільярдний проєкт у Росії

За словами Єрмака, "дочка" ExxonMobil – Exxon Neftegaz Limited – у лютому оголосила про старт тендеру з відбору підрядників на будівництво проєкту "Далекосхідний ЗПГ".

Вона планувала знайти фахівців з метою проведення оцінки якості матеріалів для будівництва та пошуку виробників залізобетонних виробів. Ба більше, зазначається, що до початку війни губернатор Хабаровського краю зустрічався з керівництвом компанії Exxon, яке підтвердило, що готове розпочати роботу над проєктом.

Не можна також не згадати про те, що ExxonMobil ще 1 березня 2022 року офіційно заявила, що виходить з проєкту "Сахалин-1", яким вона керує від імені міжнародного консорціуму японських, індійських та російських компаній.

За словами керівництва компанії, головна причина – повномасштабна війна РФ проти України. Ба більше, також було анонсоване блокування інвестицій у країну-агресорку.

За попередніми даними, потужність терміналу "Далекосхідний ЗПГ" у 6,2 мільйона тонн на рік. Він був частиною консорціуму "Сахалін-1". Запуск був запланований на 2027 – 2028 роки. Вартість проєкту сягала 4,2 мільярда доларів.

Фото - скриншот

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?