Нафтова криза - ще одна країна завдала потужного удару по планам Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Нафтова криза - ще одна країна завдала потужного удару по планам Путіна

Нафтова криза - ще одна країна завдала потужного удару по планам Путіна
Джерело:  online.ua

9 квітня країни ОПЕК + намагалися знайти спосіб, щоб зупинити загострення нафтової кризи - вони досягли принципових домовленостей про умови скорочення видобутку нафти, однак Мексика, яка є членом організації, не підтримала цю угоду, таким чином просто заблокувавши її. Зазначається, що переговори, в яких брав участь і глава Кремля Володимир Путін тривали понад 10 годин поспіль. Наразі відомо, що в травні - червні видобуток нафти планували скоротити на 10 млн барелів на добу, а з липня по грудень - на 8 млн барелів на добу, з січня 2021 року по квітень 2022 року - на 6 млн барелів на добу. Однак поки це все попередні домовленості, які не будуть діяти без згоди Мексики, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПЕК+ та Bloomberg.

"Головна причина затримки - позиція Мексики, представник якої не погодився з умовами угоди і покинув переговори. З Мексикою інші країни сподіваються домовитися в п'ятницю, 10 квітня. Можливо, це вдасться зробити в ході відеоконференції міністрів енергетики G20. Планується, що на цій зустрічі буде створено спеціальний комітет з моніторингу заходів щодо стабілізації нафтових ринків", - сказано в повідомленні.

Що важливо розуміти, зразу ж після переговорів ОПЕК + глава Кремля Володимир Путін, американський лідер Дональд Трамп і король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд обговорили по телефону нову угоду. Вказано, що всі сторони підтвердили "настрій на координацію дій" для стабілізації ринку нафти.

Варто нагадати, що в ОПЕК + входять крім членів Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК) також Росія, Азербайджан, Казахстан, Мексика, Малайзія і інші країни. Важливо розуміти, що ОПЕК + не скорочуватиме видобуток без участі Мексики. Саудівська Аравія та РФ вже готові знизити обсяг видобутку приблизно до 8,5 млн барелів на добу, на 23% від рівня в 11 млн, решта країн - на 23% від своїх базових рівнів (видобуток на жовтень 2018 г.). Як відомо, учасники угоди ОПЕК + повернулися за стіл переговорів через місяць після того, як не змогли домовитися про умови продовження цієї угоди. Тоді ОПЕК пропонувала додатково скоротити видобуток на 1,5 млн барелів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нещодавно Кремль почав розкривати карти  та зізнався, як планує вирішувати проблеми, що були спровоковані нафтовою кризою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?