Наламали дров: Ярмоленко прокоментував бійку в матчі "Шахтар" - "Динамо"
Категорія
Спорт
Дата публікації

Наламали дров: Ярмоленко прокоментував бійку в матчі "Шахтар" - "Динамо"

Наламали дров: Ярмоленко прокоментував бійку в матчі "Шахтар" - "Динамо"
Джерело:  dynamo.kiev.ua

Лідер київського "Динамо" Андрій Ярмоленко висловив свою точку зору про конфлікт у матчі з "Шахтарем", винуватцем якого був сам Андрій, хамськи вдаривши Тараса Степаненка.
"Так, емоції справді вже залишилися позаду. Весь цей час я уникав будь-яких коментарів щодо того, що сталося, мовчки спостерігав за всім галасом, за коментарями окремих людей, за реакцією вболівальників. І, думаю, настав час сказати, що відносно всієї це ситуації думаю я сам. Звичайно, на мою адресу вилилося дуже багато критики. І я, безумовно, згоден з тим, що вчинив неправильно. Потрібно вміти не піддаватися на провокації і грати в футбол. А якщо вже "повівся", то необхідно це визнати і відповідати за свій вчинок. І мені дуже неприємно, що все це сталося. Особливо неприємно те, що такий епізод побачили мільйони дітей, які є вболівальниками "Динамо", "Шахтаря", які просто люблять футбол. Подібного необхідно уникати в майбутньому: завдання футболістів під час матчу - грати в футбол, а не з'ясовувати стосунки", - сказав Ярмоленко.
ЧИТАЙТЕ: Шуфрич висміяв рішення ФФУ щодо Ярмоленка


При цьому лідер "Динамо" звинуватив всіх учасників конфлікту, забувши, що саме він є головним винуватцем "торжества".


"Загалом вважаю, що в цій ситуації не мають рації багато хто. Неправильно вчинив Степаненко, побігши до динамівських уболівальників (прим. ред. - Ярмоленко мабуть забув, як сам робив подібні речі на "Донбас-Арені"), і він сам сказав , що шкодує про це (прим. ред. - фантазія Ярмоленка, оскільки Степаненко такого і близько не говорив). Неправильно вчинив Тарас ще й після матчу, коли на всю країну жорстко висловився на адресу Гармаша. Неправильно вчинив Кучер, вибігши на поле з лави запасних. Неправильно вчинив Срна, коли після гри виспівував в літаку всі ці "пісні". Битися на футбольному полі, як це зробив я, - теж неправильно. Одним словом, в цій ситуації багато наламали дров. Сподіваюся, ця історія послужить всім нам хорошим уроком, і в майбутньому подібного не повториться. А те, що сталося, вже не зміниш - з цим доведеться жити, від цієї ситуації нікуди не дінешся. Але головне - зробити правильні висновки", - вважає Ярмоленко.


ДИВІТЬСЯ

:

Бійка на матчі Шахтар - Динамо: думки футболістів, опубліковано відео


При цьому Андрій дав зрозуміти, що не має наміру вибачатися перед Степаненком.


"Я згоден зі Степаненком у тому, що ніхто не буде змушувати нас з ним ходити за ручку або дружити сім'ями. Але якщо плавно перейти до теми збірної, то скажу головне: коли я приїжджаю в розташування національної команди, то для мене завжди "Динамо", "Шахтар", "Дніпро", "Зоря" і всі інші клубні питання відходять на другий план. Так було завжди, і нічого не зміниться на цей раз. Тому що ти захищаєш честь своєї країни, і потрібно забувати все, що цьому може перешкодити. В тому числі мова про всякого роду конфліктні ситуації. Особисто я, приїхавши до збірної, підійду до кожного з хлопців і потисну йому руку. Незалежно від того, це гравець "Динамо", "Шахтаря", "Дніпра" або будь -або іншого клубу. Ми два роки займалися однією справою, працювали над досягненням спільної для нас мети - завоюванням путівки на чемпіонат Європи, і одне це вже повинно змушувати нас поважати один одного!.. Ні. Я не сперечаюся, ситуація, дійсно, виявилася дуже неприємною. І, як пишуть в пресі, нам буде складно дружити сім'ями зі Степаненком, Кучером або Срною. Але в збірній, повторюся, я потисну руку кожному, хто отримав виклик до головної команди країни поряд зі мною. І те, що відбулося, ніяк не вплине на мою роботу, віддачу на тренуваннях і під час матчів - ображатися на когось я не буду. Зрозуміло, що вболівальники "Шахтаря", дивлячись на цю ситуацію, вважають, що винні в ній гравці "Динамо", а вболівальники нашої команди точно так само звинувачують "гірників". Так було завжди, і буде завжди, тому що "Динамо" і "Шахтар" - це принципові суперники. Але напередодні чемпіонату Європи цей інцидент треба залишити в стороні - заради того, щоб наша збірна гідно виступила на Євро-2016 і показала на цьому турнірі хороший футбол. А вже після цього можемо знову ображатися один на одного. Зараз же можу сказати однозначно: у збірній вся ця тема мною порушуватися не буде", - заявив Ярмоленко.


ЧИТАЙТЕ

:

"

Готовий вибачитися": Суркіс зробив заяву щодо матчу Шахтар - Динамо


Нагадаємо, за хамську поведінку

Ярмоленко отримав всього лише триматчеву дискваліфікацію

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?