Нам має бути соромно: Зеленський звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Нам має бути соромно: Зеленський звернувся до українців

Нам має бути соромно: Зеленський звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський звернув увагу українців на те, що майже через два роки після смерті першого українського космонавта Леоніда Каденюка йому досі не облаштували меморіалу. Глава держави наголосив, що всі нам маєбути соромно за таку байдужість. Про це президент написав в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні я дізнався, що майже через два роки після смерті Леоніда Костянтиновича Каденюка й досі немає облаштованої могили та пам’ятника. На прощанні з ним у 2018 році були політики найвищого рівня, та за весь цей час держава не спромоглася вирішити питання належного вшанування пам’яті великого українця. Нам має бути за це соромно. Як мені відомо, проект меморіалу існує. Фінансування держава бере на себе, про що ми домовилися з урядом", - розповів український лідер.

Він також зазначив, що в нашій державі часто починають цінувати своїх героїв лише після смерті, а інколи не цінують навіть тоді, коли людини вже немає. За словами Зеленського, подібне ганебне ставлення з боку держави потрібно змінювати раз і назавжди. Президент нагадав, що 28 січня 2020 року Каденюку виповнилося б 69 років.

Таокж глава держави наголосив, що Каденюк для пробудження екіпажу "Колумбії" у 1997 році обрав гімн України. Таким чином "Ще не вмерла України" вперше пролунала в космосі над усією планетою Земля.

Леонід Каденюк

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що польський лідер Анджей Дуда запропонував президенту України Володимиру Зеленському спільно вшанувати пам’ять військових двох країн, які спільно боролися проти наступу Червоної армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?