Нам не вдалося - САП шокувала заявою про скандальний Роттердам+
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нам не вдалося - САП шокувала заявою про скандальний Роттердам+

Нам не вдалося - САП шокувала заявою про скандальний Роттердам+
Джерело:  online.ua

В Україні добігає кінця досудове розслідування щодо резонансної справи "Роттердам+", однак Спеціалізована антикорупційна прокуратура підготувала невтішні новини. У відомстві наголосили, що фактів злочину чи шкоди від формули не встановлено. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на судове засідання 23 вересня.

За словами прокурора САП Віталія Пономаренка, недостатність доказів продемонструвало розслідування у 3,5 роки.

"3,5 роки майже тривало досудове розслідування. 3,5 роки ми, тобто сторона обвинувачення, намагалися довести наявність складу злочину, але це не полювання на відьом... нам не вдалося зібрати комплекс дій, щоб скласти обвинувальний акт... Ми вважаємо, що доказів недостатньо", - оголосив він на засіданні у Вищому антикорупційному суді.

Пізніше перед журналістами він підтвердив свої слова, які пролунали в установі. Експерти не зафіксували жодної шкоди чи інших негативних явищ навколо "Роттердам+".

"Можна однозначно сказати, що немає провини й немає збитків... Оскільки експертами не встановлено наявність шкоди, тому справа закрита за відсутністю складу правопорушення", - додав представник САП.

Передбачається, що остаточний вердикт суд оголосить наступного дня, 24 вересня. Попередніми висновками завершено розгляд скарги колишнього народного депутата Віктора Чумака.

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 серпня офіційно стало відомо, що прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко неочікувано для всіх вніс постанову про закриття справи "Роттердам+". Варто звернути увагу на те, що головною причиною такого рішення стала експертиза Служби безпеки України, яка встановила нібито відсутність збитків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?