Нам такого не треба: стало відомо про плани Путіна на Білорусь
Категорія
Світ
Дата публікації

Нам такого не треба: стало відомо про плани Путіна на Білорусь

Нам такого не треба: стало відомо про плани Путіна на Білорусь
Джерело:  online.ua

Білоруська влада намагалася домовитися з РФ про надання допомоги в купівлі винищувачів, однак Москва запропонувала розмістити в країні свою авіабазу. Про це розповів держсекретар Ради безпеки республіки Станіслав Зась в етері телеканалу "Білорусь 1", передає ONLINE.UA.

"Спочатку в цьому процесі ми пробували домовитися з Росією про надання допомоги у вирішенні цього складного і дуже витратного завдання. Натомість отримали пропозицію про розміщення на нашій території військово-повітряної бази РФ. Але це не одне і те ж - розміщення на нашій землі військово-повітряної бази не вирішує проблему розвитку нашої власної бойової авіації", - наголосив Зась.

За його словами, саме тому Білорусь була змушена за власні кошти закуповувати винищувачі.

"Білорусь стала спиратися на власні можливості", - підсумував він.

Варто зазначити, що пізніше білоруський лідер Олександр Лукашенко заявив, що його країні не потрібна російська військова база.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Лукашенко пригрозив потужною відповіддю США за танки у білоруського кордону. Президент Білорусі назвав їх появу на литовському полігоні прецедентом, на який Мінськ змушений буде відповісти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?