Намагаємося балансувати - у МОЗ пояснили, як хочуть змінити карантин
Категорія
Україна
Дата публікації

Намагаємося балансувати - у МОЗ пояснили, як хочуть змінити карантин

Намагаємося балансувати - у МОЗ пояснили, як хочуть змінити карантин
Джерело:  daily.rbc.ua

Карантин в Україні завершується 31 липня. Міністерство охорони здоров'я планують пролонгувати рішення та внести у нього корективи, яких вимагає час. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "РБК-Україна" з міністром Максимом Степановим.

За його словами, в уряді розуміють, що неможливо наразі відмовитися від протиепідемічних обмежень.

Відповідну постанову про продовження ще розробляють. Передбачається, що карантин пролонгують щонайменше до 31 серпня. Разом з цим режим зазнає змін.

"Поки ми плануємо не стільки зміну критеріїв, скільки хочемо зробити більш прогнозованим, щоб було чітко видно, при досягненні яких критеріїв ми будемо переходити у різні зони. Наприклад, у жовту, червону або зелену. Щоб це було прогнозовано для українців, щоб ми розуміли заздалегідь, де ми знаходимося, куди ми рухаємося в залежності від регіону – це перше", - пояснив Степанов.

Другий момент — це нерівномірне зростання кількості хворих на території регіонів.

"З одного боку – йде зростання показників Львівській області в цілому. З іншого – це, здебільшого, йде за рахунок міста Львів. Є райони, де кількість хворих менше. Я думаю, що все це потрібно передбачати. Тому ми намагаємося балансувати між максимально можливим комфортом і обмеженнями, правилами, яких ми будемо дотримуватися ще довго, виходячи з розвитку епідемічної ситуації", - підкреслив міністр.

Степанов не зміг відповісти, скільки ще триватимуть обмеження. Він лише резюмував, що правила зовсім змінилися по всьому світу, тож маски й антисептики — наші постійні супутники на невизначений час.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський напередодні закликав до пролонгації режиму обмежень, однак із застереженням. За його словами, карантин потрібно продовжити на один місяць, але люди від цього вже втомилися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?