Напад на Національну гвардію Путіна в Чечні: з'явилися несподівані деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Напад на Національну гвардію Путіна в Чечні: з'явилися несподівані деталі

Напад на Національну гвардію Путіна в Чечні: з'явилися несподівані деталі
Джерело:  РБК

Бійці підрозділу Нацгвардії РФ в Чечні, на яких напали бойовики в ніч на 24 березня, в момент нападу спали.



Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.


Як повідомили виданню джерела, близькі до силових структур республіки, бойовики перелізли через огорожу військової частини, пробралися до КПП, зайшли через відчинені двері і зарізали двох чергових, які в це момент спали, після чого забрали їх автомати.


"Бійці Росгвардіі, які не перебували в ніч нападу на чергуванні, були без зброї. За правилами до 18:00 вся зброя має бути здана в кімнату зберігання, ключ від якої перебуває у чергового. Видавати зброю може командир підрозділу після того, як отримає сигнал тривоги від чергового. Ніяких тривожних сигналів, повідомили співрозмовники видання, від чергових в ніч нападу не надходило ", - розповіли джерела.


Читайте також: Напад на нацгвардію Путіна в Чечні: з'явилося шокуюче відео

Також відомо, що за наявними даними, в нападі брали участь вісім бойовиків, а не шість, як повідомляли офіційні особи.


"Двом нападникам вдалося сховатися, одного з них вже спіймали. Як мінімум шестеро нападників перебували на профілактичному, так званому ваххабітському, обліку. Деякі з учасників нападу, раніше були на території військової частини, виконуючи там ремонтні роботи", - розповіли РБК джерела.


На думку співрозмовника видання, бойовики могли напасти на підрозділ Росгвардіі, щоб захопити зброю.


Нагадаємо,  напад на підрозділ Росгвардії в Чечні стався в ніч на 24 березня. Шестеро бійців загинули, ще троє римали поранення.  За офіційною версією, в нападі брали участь шестеро бойовиків, всі вони були вбиті.


Як повідомляв ONLINE.UA,  напередодні в російській пресі з'явилося повідомлення, що відповідальність за напад на частину Нацгвардії РФ в Чечні взяли на себе бойовики ІГІЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?