Напад на синагогу в Умані: з'явилася різка реакція Луценка
Категорія
Події
Дата публікації

Напад на синагогу в Умані: з'явилася різка реакція Луценка

Напад на синагогу в Умані: з'явилася різка реакція Луценка
Джерело:  online.ua

Генпрокурор України Юрій Луценко різко відреагував на осквернення неонацистами синагоги біля могилы рабі Нахмана в Умані Черкаської області.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook прес-секретаря глави ГПУ Лариси Сарган.
"Генеральний прокурор України Юрій Луценко дав доручення прокурору Черкаської області взяти під жорсткий прокурорський контроль процес розслідування кримінального злочину, здійсненого в синагозі, що знаходиться біля Могили цадика Рабі Нахмана в Умані", - написала Сарган.

Читайте також: У Москві озброєний чоловік напав на синагогу: з'явилося відео


Також вона зазначила, що Луценко заявив про неприпустимість антисемітизму і релігійної нетерпимості, після чого взяв розслідування інциденту під особистий контроль і скасував відпустку прокурора Черкаської області.



Як повідомляв ONLINE.UA, група невідомих в ніч на 21 грудня з антисемітськими криками російською увірвалася в синагогу в Умані, облила стіни молитовного будинку фарбою, кинула свинячу голову зі свастикою, застосувала сльозогінний газ і зникла.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?