Нападають на нас - Росія вляпалася в новий резонансний скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Нападають на нас - Росія вляпалася в новий резонансний скандал

Нападають на нас - Росія вляпалася в новий резонансний скандал
Джерело:  online.ua

Росія продовжує дивувати міжнародну спільноту новими гучними скандалами, в яких завжди виявляється безпосереднім учасником. Так, редакція відомої італійської газети La Stampa неочікувано для всіх поскаржилася на тиск з боку російської влади після публікації критичних матеріалів щодо гуманітарної допомоги РФ. Відповідна заява з даними про тиск на ЗМІ вже опублікована на офіційному сайті видання, передає ONLINE.UA.

Італійські журналісти не приховують свого обурення - на видання La Stampa почався тиск після публікації матеріалів про те, що російська гуманітарна допомога Італії була некорисною та надавалася з політичних мотивів. В ЗМІ заявили про те, що представник Міноборони РФ Ігор Конашенков звинуватив видання у "найбрудніших русофобських маніпуляціях" та "наслідуванні методичок антирадянської пропаганди".

"Редакція національної газети La Stampa висловлює своє обурення серйозними нападами з боку Міністерства оборони Росії на газету та особисто журналіста Якопо Якобоні. За останні дні колега опублікував низку статей, що викликають сумніви у справжніх цілях контингенту, який прибув з Росії, щоб допомогти Італії в надзвичайній ситуації з коронавірусом. Сумніви журналіста у щирості російської допомоги підтримуються і політичними джерелами, військовими та розвідковими експертами", - пишуть журналісти.

За словами представників медіа, справжнє залякування журналістів з боку Росії ще раз підтверджує функціонування інструментів, за допомогою яких Кремль контролює поширення інформації.

"І спроба експорту цих методів за межі РФ в Італію і Європу є неприйнятною", - зазначається в заяві La Stampa.

Журналісти звернули увагу міжнародної спільноти на те, що даний випадок може стати серйозним прецедентом, якщо залишиться без відповідної реакції влади Італії. В газеті наголосили, що Кремль повинен вибачитися за скоєне.

Варто зазначити, що La Stampa після прибуття російської гуманітарної допомоги опублікувала статтю про те, що 80% російських поставок, за інформацією від співрозмовників видання, є "абсолютно марними або малокорисними" для Італії для боротьби з COVID-19. Після цього прессекретар Путіна, Дмитро Пєсков, почав стверджувати, що допомога, яку РФ надає Італії для боротьби з коронавірусом, не є частиною спроби отримати підтримку Рима для зняття санкцій ЄС.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Дональд Трамп заявив, що США отримали масштабну допомогу для боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19 від російської влади, однак згодом виявилося, що ця "допомога" - платна та підсанкційна. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?