Напруга між США та Китаєм може спровокувати конфлікт на кордоні з Індією – Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

Напруга між США та Китаєм може спровокувати конфлікт на кордоні з Індією – Bloomberg

Напруга між США та Китаєм може спровокувати конфлікт на кордоні з Індією – Bloomberg
Джерело:  online.ua

На думку командувача армії Індії Маноджи Панде, напруга у відносинах між Китаєм та США може призвести до загострення напруги на індійсько-китайському кордоні.

Джерело: Bloomberg

Що відомо про зростання напруги між Китаєм та США і Індією 

Порушення поблизу кордону залишаються потенційною причиною для ескалації, - зазначив командувач індійської армії.

Панде визнав, що відносини між Китаєм та Індією стали ще більш напруженими через конфлікт Пекіна і Вашингтона.

Панде став першою офіційною особою, яка зв'язала зростаюче суперництво між США та Китаєм і потенційним погіршенням і так напружених відносин між азіатськими сусідами, - зазначають автори матеріалу.

Індія, США, Японія та Австралія є членами групи Quad, яка виступає противовісом Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Пекін розкритикував групу, бо вона "може" розпалити нову холодну війну.

Індія та Китай поділяють спірний гімалайський кордон завдовжки 3 тис 488 кілометрів. Протягом останніх двох років солдати по обидва боки загинули в одному зіткненні в червні 2020 року.

Обидві сторони мобілізували тисячі військовослужбовців, артилерійських знарядь та винищувачів. Обидві сторони провели 17 раундів дипломатичних і військових переговорів щодо врегулювання прикордонної кризи, але досягли лише часткового успіху.

Кремль поставив Китай у незручне становище розміщенням ядерної зброї в Білорусі 

За інформацією Bloomberg, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін підірвав авторитет глави Китаю Сі Цзіньпіна, заявивши про розміщення ядерної зброї на території Білорусі.

Надавши допомогу Саудівській Аравії та Ірану щодо відновлення дипломатичних відносин, Сі Цзіньпін звернув увагу на інші геополітичні проблеми, а саме війну, яку розпочав Путін в Україні.

Нещодавно китайський глава здійснив візит до Москви на три дні, де він провів тривалі переговори з Путіним разом із тостами за їхню "безмежну дружбу". В результаті перемовин вони в спільній заяві заявили, що "всі ядерні держави повинні утримуватися від розміщення ядерної зброї за кордоном"

Проте буквально через кілька днів Путін ставить Сі Цзіньпіна в незручне становище, оголосивши про плани відправити тактичну ядерну зброю до Білорусі, яка межує з Україною. Незалежно від того, чи блефує Путін зі своїм арсеналом, це ставить главу Китаю в незручне становище в його зусиллях стати надійним посередником у конфліктах.

Сі Цзіньпін не підтримав, проте і не різко критикував Путіна щодо України. Але одну річ він чітко заявляв місяцями: "Росія не повинна використовувати ядерну зброю у війні".

Очікувалося, що Сі Цзіньпін проведе телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським протягом декількох днів після візиту до Москви, оскільки він не спілкувався з ним після вторгнення Росії. Проте ця розмова ще не відбулася.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?