Нардеп Артеменко заявив про заборону в'їзду в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардеп Артеменко заявив про заборону в'їзду в Україну

Нардеп Артеменко заявив про заборону в'їзду в Україну
Джерело:  censor.net.ua

Нардеп Андрій Артеменко, якого згідно з указом президента Петра Порошенка позбавили громадянства України, заявив, що не може повернутися в Україну.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю нардепа "Цензор.НЕТ".

"Я отримав інформацію з офіційних джерел, що мені заборонено в'їзд в нашу державу. Всі три мої закордонні паспорти, включаючи дипломатичний, анульовані. Прикордонна служба отримала вказівку від міграційної, і від МВС, не дати мені можливості перетнути кордон держави Україна", - підкреслив Артеменко.

Читайте також: Парубій повідомив, коли у Раді розглянуть питання скандального Артеменка

"Я не планую доставляти глядачам задоволення... робити нове шоу в стилі "Термінал-2", де замість Тома Хенкса в головній ролі буде народний депутат Артеменко. Я не планую повертатися в Україну, щоб не виглядати ідіотом, - зазначив він. - Канадський паспорт я отримав, подавши документи на трудову міграцію. У 2014 році, коли повинен був зареєструватися кандидатом в народні депутати, я офіційно звернувся до установ в Канаді про припинення мого громадянства та анулювання паспорта".

"Я, напевно, єдиний в світі діючий народний депутат і апатрид (особа без громадянства). Я не знаю таких прецедентів в минулому", - додав Артеменко.

За його словами, він вирішує, як діяти далі - звернутися до уряду Канади з проханням відновити його громадянство або просити політичного притулку у керівництва США.

Раніше у ЦВК повідомили, що Андрій Артеменко зможе відвідувати Верховну Раду доти депутати не проголосують за позбавлення його мандата.

Нагадаємо, що скандал із Артеменком здійнявся після того, як він заявив, що  передав екс-раднику президента США Дональда Трампа Майклу Флінну план з врегулювання ситуації в Україні, який передбачав винесення на референдум питання передачі Криму в оренду Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?