Нардеп крупно осоромився з відомим українським поетом: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Нардеп крупно осоромився з відомим українським поетом: опубліковано відео

Нардеп крупно осоромився з відомим українським поетом: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Народний депутат Вадим Рабінович крупно зганьбився навколо ситуації з перепохованням українського письменника і поета Олександра Олеся, похованого в Чехії в Празі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook політолога Віктора Уколова, який опублікував відповідне відео.
«Вадим Рабінович на 112 каналі прокоментував перепоховання Олександра Олеся. Не став би постити цей ляп, якби не те, що частина людей довіряють словами таких "експертів". Але так Рабінович розбирається і в інших питаннях. Тому слухайте його далі...», - написав Уколов.
«Треба займатися діаспорою сьогодні. Чого ви, як тільки він помер, згадали.... Хто його запросив в Україну за останні 10 років? Хто з ним розмовляв? Ніхто. Але як тільки він помер, так одразу: «давайте перепоховаєм». Заробіток хочуть на перепохованні!», - каже на відео Рабінович.



Відзначимо, скандал розгорівся після того, як останки українця, похованого на Ольшанському цвинтарі в Празі в Чехії, примусово ексгумували. Стало відомо, що в його могилі в Чехії збираються поховати іншу людину. При цьому президент Петро Порошенко розпорядився організувати перепоховання Олеся в Україні.


Читайте також

:

Скандал в

Чехії: в соцмережах згадали влучний вірш українського поета


Пікантність ситуації з Рабіновичем полягає в тому, що Олександр Олесь помер у 1944 році, тоді ж він і був похований на Ольшанському цвинтарі в столиці Чехії.


Відповідне висловлювання Рабіновича - після 41-ї хвилини відео.



Iryna Lutsyshyn: Глас народу, що ж.




Як повідомляв ONLINE.UA, президент Петро Порошенко доручив профільним відомствам організувати перепоховання відомого українського письменника і поета Олександра Олеся на Батьківщині, при цьому нащадки письменника вже дали на це згоду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?