Нардеп-радикал запізніло відреагував на законопроект Ляшка про перевірку депутатів на наркозалежність
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардеп-радикал запізніло відреагував на законопроект Ляшка про перевірку депутатів на наркозалежність

Нардеп-радикал запізніло відреагував на законопроект Ляшка про перевірку депутатів на наркозалежність

Нардеп Сергій Рибалка, голова комітету Верховної Ради України з питань фінансової і банківської діяльності, 12 днів визначався з позицією щодо законопроекту про обов'язкову перевірку народних обранців на наркозалежність.
Про це свідчать публікації на його сторінці в Facebook.
28 листопада на своїй офіційній сторінці в Facebook депутат заявив, що хоче бути одним з авторів законопроекту. На момент заяви законопроект вже 12 днів був на розгляді в одному з комітетів ВР України.
При цьому раніше, за даними ЗМІ, Рибалка відмовлявся від ідеї такого законопроекту.
Відзначимо, що 16 листопада 2016 року низка депутатів, в тому числі лідер Радикальної партії Олег Ляшко, передали на розгляд Верховної Ради законопроект №5409), який зараз розглядається комітетом Соболєва.
Законопроект зобов'язує державних службовців проходити обстеження на нарко- та алкозалежність і психічний стан. У пояснювальній записці до документа наголошується, що ним пропонується запровадити спеціальну щорічну перевірку відомостей про стан здоров'я (в частині встановлення психічного стану особи, можливої ​​наркотичної залежності і залежності від алкоголю і психоактивних токсичних речовин) та поширити її на всіх осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
Нагадаємо, телеканал "112 Україна" пропонує народним депутатам пройти тест на вміст наркотичних речовин. Ведуча Поліна Голованова пропонуватиме народним обранцям і гостям телеканалу пройти тест на наявність в крові заборонених речовин. Ляшко вже здав тест в прямому ефірі. "Беріть, скільки хочете", - пожартував нардеп.
В ефірі "112 каналу" Ляшко розповів, що наркотики не вживає, палити кинув давно, а від алкоголю періодично не відмовляється. Також депутат заявив, що багато його колег по парламенту, на його думку, вживають наркотичні засоби. "Мені здається, що там половина ходить під коксом, або "вгашені", або ще що-небудь", - заявив він.
Раніше питання журналістів про те, чи готовий він пройти тест на наркозалежність, член фракції Радикальної партії Сергій Рибалка відмовився коментувати, запідозривши в ньому провокацію і руку своїх ворогів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?