Нардеп Рибалка різко розкритикував Гонтареву
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардеп Рибалка різко розкритикував Гонтареву

Нардеп Рибалка різко розкритикував Гонтареву

Народний депутат Сергій Рибалка різко розкритикував главу Нацбанку України Валерію Гонтареву.
Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня", яке було опубліковано на початку грудня.
"Частина банків, яким видавалися гроші, за нормативами не потребували підтримки. Серед "обраних", до речі, були і російські банки. Це корупція? Правоохоронці повинні дати відповідь", - зокрема, сказав тоді Рибалка.
"Можу говорити тільки про ті випадки, щодо яких у народних депутатів є питання стосовно правління НБУ... Падіння курсу національної валюти. Здавалося б, все просто: війна, зниження експорту, анексія Криму. Однак економісти, які брали участь в розробці Стратегії розвитку банківського сектора, в своїх дослідженнях показали, що найбільші обсяги видачі рефінансування овернайт припали на найбільші стрибки курсу долара в кінці 2014-го на початку 2015 рр. Тобто НБУ давав обраним банкам сотні мільйонів гривень на добу. Ті прокручували спекулятивні операції з доларом і штовхали курс вгору", - також зауважив він.
Крім того, Рибалка фактично визнав себе "локомотивом" боротьби з Гонтаревою.
"Хтось каже, що Гонтареву критикують тільки Рибалка і Радикальна партія. І хоча наша фракція почала активно критикувати роботу НБУ мінімум від початку 2015 року, коли вимоги відставки і розкриття різних "таємних схем" Нацбанку ще не були політичним мейнстрімом, і ми були тоді в явній меншості, зараз негативна оцінка діяльності НБУ - це консолідована думка всіх членів комітету, куди входять представники більшості фракцій парламенту", - резюмував нардеп в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?