Нардепа Халімона звільнять з посади заступника фракції "Слуга народу": названо причину
Категорія
Політика
Дата публікації

Нардепа Халімона звільнять з посади заступника фракції "Слуга народу": названо причину

Нардепа Халімона звільнять з посади заступника фракції "Слуга народу": названо причину
Джерело:  online.ua

Народного депутата Павла Халімона звільнять з посади заступника голови фракції "Слуга народу" через купівлю маєтку в центрі Києва влітку 2022 року.

Джерело: голова фракції «Слуга Народу» у ВРУ Давид Арахамія

Халімона звільнять з посади заступника голови фракції "Слуга народу"

Якщо ти народний депутат і маєш пару зайвих мільйонів гривень, то ти повинен допомогти своїй країні. Це твій обов’язок. Тому, звичайно, етична складова цього вчинку суперечить нашим цінностям і нашому баченню того, чим під час війни має займатися народний депутат, - написав Арахамія.

Він додав, що Павло Халімон буде звільнений із посади заступника голови фракції і закликав правоохоронні органи розпочати розслідування і дати юридичну оцінку діям нардепа.

Раніше видання Українська правда опублікувало  розслідування, згідно з яким, у червні 2022 року Халімон придбав на Печерських пагорбах у Києві будинок за понад 10 млн грн.

Оформив він його на іншу особу - Котеленець Анастасію Миколаївну, яка у 2021 році, за даними УП, стала власницею 45 земельних ділянок у Чернігівській області загальною площею близько 80 гектарів.

Нардеп заплатив за будинок та ділянку у центрі Києва набагато меншу суму, ніж ціна нерухомості в тому районі. Будинки на Печерських пагорбах коштують близько 50–60 мільйонів гривень.

Продавав будинок нардепу архієрей Православної церкви України Олександр Драбинко, який заявляє, що не знає осіб покупців, оскільки продажем займався його брат через ріелтора.

Низьку ціну продажу Драбинко пояснив потребою у грошах.

Що відомо про Павла Халімона

Халімон має посаду заступника керівника фракції "Слуга народу", заступника керівника парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики та є головою Чернігівської обласної організації партії "Слуга народу".

У лютому 2022 року Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що провело моніторинг способу життя посадовців. Згідно з висновками, НАЗК почало перевірку декларацій Халімона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?