Нарешті названо граничну ціну на газ у 2020 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нарешті названо граничну ціну на газ у 2020 році

Нарешті названо граничну ціну на газ у 2020 році
Джерело:  online.ua

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що ціна на газ для населення на початку 2020 року буде нижчою за 8,55 тис. гривень за тис. куб. м. Про це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Я думаю, що уряд забезпечить в 1-му кварталі 2020 року ціну на газ нижчу, ніж ціна в 1-му кварталі 2019 року і це важливо, тому що у нас може припинитися транзит газу", - сказав Оржель.

За його словами, що в українських підземних сховищах достатньо запасів газу, щоб навіть без транзиту пройти опалювальний сезон 2019/20.

Варто зазначити, що після зниження цін на газ з квітня в цілому на 32%, на листопад "Нафтогаз" підвищив вартість газу більш ніж на 600 гривень (14,6%). Раніше в "Нафтогазі" спрогнозували, що ціна на газ в листопаді-грудні складе 7 184,8 гривень/тис. куб. м (без ПДВ).

Окрім того, у компанії заявили, що з січня ціни на газ для населення будуть ринковими.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський президент Володимир Путін  запропонував українській владі так звану "знижку" на постачання газу. Він наголосив, що припинення транзиту - ризикована ситуація.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?