Нарешті названа причина затримки вильоту боїнга МАУ з Ірану
Категорія
Світ
Дата публікації

Нарешті названа причина затримки вильоту боїнга МАУ з Ірану

Нарешті названа причина затримки вильоту боїнга МАУ з Ірану
Джерело:  online.ua

Очільник відділу розслідування надзвичайних подій Організації цивільної авіації Ірану Хасан Резаєфар запевняє, що виліт літака Міжнародних авіаліній України (МАУ) з Ірану 8 січня затримався на годину у зв'язку з відвантаженням частини багажу пасажирів. Про це повідомив ONLINE.UA з посиланням на "IRNA".

"Затримка була пов'язана із запитом пілота вивантажити частину вантажу пасажирів на наступний рейс в аеропорт України", - сказав Резаєфар.

За його словами, зазвичай, у зв'язку із сезоном літаки заправляють додатковим обсягом палива на випадок, коли судно застане негода в аеропорту призначення.

"Так сталося і з літаком МАУ, який після отримання додаткового палива перевищив допустиму вагу. Було прийнято рішення вивантажити частину вантажу, щоб досягти показника допустимої ваги і забезпечити можливість підйому судна", - додав Резаєфар.

Окрім того, чиновник зазначив, що подібна оперативна координація не є проблемою і відбувається у всіх аеропортах для підвищення безпеки польотів.

Літак Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ мав вилетіти до Києва з Тегерана о 05:15 (за місцевим часом; 03:45 - за Києвом), проте виліт відклали до 06:12.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очевидці жахливої аварії українського Boeing 737 авіакомпанії МАУ в Ірані 8 січня поділилися унікальною інформацією. За їхніми словами, українські пілоти робили все можливе, щоб літак не впав на житлові будинки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?