Нарешті обрали лауреата Нобелівської премії миру-2020
Категорія
Світ
Дата публікації

Нарешті обрали лауреата Нобелівської премії миру-2020

Нарешті обрали лауреата Нобелівської премії миру-2020
Джерело:  online.ua

9 жовтня офіційно стало відомо, що Нобелівський комітет вручив премію миру-2020 Світовій продовольчій програмі (WFP). Наголошується, що вона була нагороджена премією за зусилля по боротьбі з голодом, за внесок у покращення умов для миру в районах, що постраждали від конфліктів, а також за діяльність щодо запобігання використання голоду як зброї під час війн і конфліктів. Що важливо розуміти, Світова продовольча програма – це наймасштабніша в світі гуманітарна організація, яка бореться з голодом і сприяє продовольчій безпеці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт премії.

Варто звернути увагу на те, що в минулому році вона допомогла майже 100 млн людей у 88 країнах, які найбільше постраждали в результаті гострої відсутності продовольчої безпеки і голоду. Не можна також не згадати про те, що ще 5 років тому викорінення голоду було визнано однією з цілей ООН в сфері сталого розвитку, а WFP є головним інструментом ООН для досягнення цієї мети.

Зазначимо, що минулоріч аж 135 млн осіб страждали від голоду – це найвищий показник за багато років. У більшості випадків зростання було спровоковане війною і збройнимими конфліктами. Неважко здогадатися, що пандемія коронавірусу також вплинула на різке збільшенню кількості людей, які страждають від голоду, в світі. Згідно з останніми даними, саме Світова продовольча програма продемонструвала вражаючу здатність активізувати свої зусилля в умовах пандемії. Окрім того, вона взяла на себе провідну роль в поєднанні гуманітарної роботи з миротворчими зусиллями, за допомогою новаторських проектів в Південній Америці, Африці та Азії.

Варто нагадати, що в минулому році премію миру отримав прем'єр-міністр Ефіопії Аби Ахмед Алі. Він відзначився активними спробами досягти миру та міжнародного співробітництва, а також рішучою ініціативою впоратись з конфліктом на кордоні з сусідньою державою Еритрея.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президенти дев’яти країн – Росії, США, Білорусі, Бразилії, Великої Британії, Індії, Мексики, Туреччини та Туркменістану – отримали "Шнобелівську премію" через неадекватну реакцію на пандемію коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?