Нарешті: партії поділили комітети у Раді
Категорія
Україна
Дата публікації

Нарешті: партії поділили комітети у Раді

Нарешті: партії поділили комітети у Раді

Українським ЗМІ вдалося дізнатися, що парламентський комітет зі свободи слова очолить представник "Опозиційної платформи – За життя", з питань молоді та спорту – "Батьківщини", з питань євроінтеграції – "Європейської солідарності". Комісію з питань ветеранів також очолить представник "ЄС".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Вказано, що таке рішення було прийнято у понеділок на засіданні підготовчої групи парламенту. У вівторок відбудеться засідання робочих підгруп і підготовчої групи, де розподіл по комітетах мають затвердити остаточно. Крісло віце-спікера вирішили віддати позафракційним депутатам.

 "Слуга народу" отримав 68 посад голів, перших заступників і так далі. "Голос" - 13. "Батьківщина" і ОПЗЖ - по 11, позафракційним віддали 9 посад і керівництво комітетом з прав людини. А ЄС отримала всього три місця: голову комітету і двох заступників. Ці хлопці люблять математику, але щось не сходиться… ЄС очолить комітет з євроінтеграції. Це буде Іванна Климпуш-Цинцадзе. І комісію у справах ветеранів очолить Яна Зінкевич. Але ця комісія не може бути створена на весь строк каденцію Ради, а її доведеться кожного року подовжувати", - розповів нардеп Артур Герасимов.

Як повідомляв ONLINE.UA, Вакарчук нещодавно звернувся до партії президента Володимира Зеленського, оголосивши пропозицію. Він запропонував призначити нардепів "Голосу"  очільниками парламентських комітетів. Політик обґрунтував ідею професіоналізмом нових держслужбовців, які представляють його політсилу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?