Нарешті стало відомо, де Зеленський взяв гроші на всеукраїнське опитування 25 жовтня
Категорія
Україна
Дата публікації

Нарешті стало відомо, де Зеленський взяв гроші на всеукраїнське опитування 25 жовтня

Нарешті стало відомо, де Зеленський взяв гроші на  всеукраїнське опитування 25 жовтня

Заступниця очільника фракції "Слуги народу" Євгенія Кравчук поділилася з українцями важливою інформацією — вона офіційно заявила, що масштабне всеукраїнське опитування, ініатором якого є глава держави Володимир Зеленський, буде організовувати громадська організація, а профінансують його меценати. За словами політикині, український лідер особисто давав орієнтири й вибирав напрямки 5 питань "всенародного опитування". Окрім того, Євгенія Кравчук звернула увагу на те, що фінансувати його будуть саме меценати і винятково коштами "українського походження". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Громадське радіо".

"Я думаю, що найближчим часом про цю громадську організацію заявлять офіційно. Це буде якась громадська організація, яка буде цим займатись спільно із соціологами. Наскільки я знаю, розглядається варіант паралельно провести екзит-пол саме по відповідях людей, по цьому опитуванню, щоб його можна було оприлюднити одразу та звірити з офіційними результатами. Є багато меценатів, небайдужих людей, це не такі великі кошти, які виділять чи уже виділили на такий процес (опитування – ред.). Політичну відповідальність несе за це ініціатор цього опитування. Я впевнена, що всі оці страшилки найближчим часом будуть розвіяні. Кошти будуть українського походження", — наголосила народна обраниця.

За словами Євгенії Кравчук, "законодавчо незакріплений цей юридичний вплив", однак рішення у будь-якому разі буде ухвалюватися у Верховній Раді України.

"Юридично це опитування буде закріплено нардепами чи президентом які подадуть відповідний законопроєкт", — пояснила представниця "Слуги народу".

Не можна не згадати про те, що раніше ексзаступник генерального прокурора Віктор Чумак назвав ідею Зеленського щодо опитування незаконною, оскільки, як він стверджує, немає жодних положень в Конституції щодо неї. За його словами, у 19 статті йдеться про те, що посадові особи органів державної влади можуть діяти лише в межах способу і порядку, встановленого законом. Якщо цього не прописано в Конституції, то його не можна робити – це заборонено.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський наражає Україну на нову серйозну небезпеку  через заплановане опитування 25 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?