Нарешті стало відомо, до чого готується Ірак
Категорія
Світ
Дата публікації

Нарешті стало відомо, до чого готується Ірак

Нарешті стало відомо, до чого готується Ірак
Джерело:  online.ua

Ірак почав активну підготовку механізму виведення іноземних військ з країни. З такою гучною заявою виступив представник головнокомандувача збройними силами країни Абдель Керім Халф в ефірі телеканалу Аль-Джазіра, передає ONLINE.UA.

"Діяльність міжнародної коаліції в Іраку буде обмежена консультаціями, озброєннями і тренуваннями військовослужбовців, а збройні сили вийдуть з Іраку. Останні американські удари - дурість, щодо якої неможливо мовчати", - сказав він.

За його словами, "іракський уряд обмежив наземне і повітряне пересування сил міжнародної коаліції і не дозволить їм переміщатися куди-небудь". Халф також додав, що Вашингтон не повідомляв генеральне командування Збройними силами Іраку про свої операції.

Варто зазначити, що раніше Рада представників Іраку проголосувала за припинення іноземної військової присутності в країні і відкликання запиту в міжнародну антитерористичну коаліцію про надання допомоги для боротьби з ІД.

Як відомо, ситуація в Іраку погіршилася після того, як 3 січня США провели операцію в районі аеропорту Багдада, в результаті якої був убитий іранський генерал Касем Сулеймані. Ракетний удар по автоколоні, в якій їхав воєначальник, було завдано за особистим розпорядженням очільника Білого дому Дональда Трампа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 6 січня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг терміново збере позачергове засідання Північноатлантичної ради. Не важко здогадатися, що причиною цьому стала ситуація в Іраку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?