Нарешті стало відомо, що "миротворці" Путіна привезли у Нагірний Карабах
Категорія
Світ
Дата публікації

Нарешті стало відомо, що "миротворці" Путіна привезли у Нагірний Карабах

Нарешті стало відомо, що "миротворці" Путіна привезли у Нагірний Карабах
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що команда очільника Кремля Володимира Путіна розмістила реактивні системи залпового вогню в наземному коридорі, який вона контролює між Вірменією і Нагірним Карабахом в якості миротворчої місії. Варто звернути увагу на те, що 16 листопада Міністерство оборони РФ офіційно повідомило про розміщення семи тимчасових спостережних постів в Лачинському коридорі, який проходить від Вірменії до Нагірного Карабаху на території Азербайджану, щоб забезпечити безпечний прохід російських миротворців в контрольовані Вірменією частині Нагірного Карабаху.Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Окрім того, наголошується, що журналісти Reuters помітили в Лачинському коридор дві російські системи залпового вогню "Град". Що важливо розуміти, система може випустити 40 ракет приблизно за 20 секунд. Обидва "Гради" були укомплектовані російськими екіпажами, і військовослужбовці підтвердили журналістам, що вони прибули з Росії.

"У одного з "Градів" був російський військовий номерний знак з регіональним кодом 94, що вказувало на його приналежність до закавказького військовому округу. У іншого "Граду" не було номерного знака, але його супроводжувала військова вантажівка "Камаз" з російськими номерами з того ж військового округу. Журналісти Reuters також помітили в цьому районі російський танк", — йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що в заяві на сайті Кремля повідомляється, що озброєних миротворців будуть супроводжувати бронетранспортери і інша техніка. Окремої згадки щодо ракетних систем в ній немає. Що важливо розуміти, на сайті Міноборони РФ також немає фотографій з "Градами", з важкої техніки фігурують тільки БТР різних модифікацій.

Не можна не згадати про те, що декілька днівтому, Міністерство оборони України із посиланням на інформацію, отриману в Головному управлінні розвідки, неочікувано для всіх заявило, що люди Володимира Путіна на окупованому Донбасі вербує людей для відправлення в Нагірний Карабах у якості так званих "миротворців".

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що вірменський лідер Нікол Пашинян розповів, хто відповідальний за ситуацію в Нагірному Карабасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?