Нарешті знайдено спосіб очищення крові від ракових клітин
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Нарешті знайдено спосіб очищення крові від ракових клітин

Нарешті знайдено спосіб очищення крові від ракових клітин
Джерело:  online.ua

Британські вчені дійшли висновку, що усі захворювання крові можна лікувати шляхом очищення крові від чужорідних тіл та без застосування токсичних препаратів. Вказано, що спосіб планують застосовувати у боротьбі із сепсисом, малярією та лейкемією.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Telegraph".

"Спеціалісти з Великої Британії пропонують новий спосіб очищення крові. Процес фільтрування крові подібний до діалізу. Планується, що такий спосіб підвищить ефективність лікування багатьох захворювань: сепсису, малярії та навіть раку. Найбільш небезпечні захворювання крові мають абсолютно різне походження. Зокрема, до сепсису призводить зараження бактеріями, малярію провокує плазмодій, а лейкемія пов’язана із розмноженням ракових клітин", - сказано в повідомленні.

За словами експертів, всі ці хвороби можна лікувати шляхом очищення крові від чужорідних клітин.

Автор дослідження Фродшем планує вводити в кров магнітні частинки, що прикріплені до поверхні ракових, бактеріальних чи зараженими паразитами клітин. А згодом, такі клітини можна буде притягнути магнітом та видалити з організму.

За попередніми даними, це допоможе лікувати безліч захворювань крові без застосування препаратів, що як відомо, часто мають побічні токсичні дії. Що цікаво, дана процедура нагадує діаліз – у пацієнта беруть кров, витягують з неї чужорідні клітини та повертають назад. Процес буде тривати дві-чотири години. Вже після кількох сеансів концентрація хвороботворних агентів в крові знизиться, а імунна система впорається з ними самостійно.

Окрім того, відомо, що технологія отримала назву MediSieve, випробування планують почати вже найближчим часом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Британії стартували клінічні дослідження ефективності нового підходу до лікування онкологічних захворювань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?