Народному депутату Ковальову повідомили про підозру у держзраді
Категорія
Україна
Дата публікації

Народному депутату Ковальову повідомили про підозру у держзраді

Народному депутату Ковальову повідомили про підозру у держзраді
Джерело:  online.ua

Народному депутату та ексчлену фракції «Слуги Народу» Олексію Ковальову повідомлено про підозру у державній зраді та пособництві державі-агресору. Він почав співпрацювати з російськими військами у Херсонській області.

Джерело: ДБР

Ковальова підозрюють у державній зраді

У Державному бюро розлідувань повідомили, що Генеральний прокурор України на підставі зібраних ДБР доказів повідомила про підозру народному депутату України Олексію Ковальову.

У квітні 2022 року у ДБР відкрили кримінальне провадження щодо народного депутата України, який після повномасштабного вторгнення РФ перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам.

Зазначається, що під час розслідування встановлено, що на початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністраціє «уряді Херсонської області».

Також народний депутат 8 червня 2022 року на своїй сторінці у соціальній мережі розмістив публікацію про нібито інтеграцію до країни-агресора частини України з метою здійснення впливу на громадськість та маніпуляцію свідомості.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-1 КК України (пособництво державі-агресору), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Нагадаємо, що Ковальова виключили з фракції Слуга Народу 28 квітня. Тоді ДБР повідомило, що його підприємства постачають харчову продукцію до анексованого Криму, звідки далі товари везуть у Росію.

 А 22 червня українська розвідка повідомляла, що на Херсонщині підірвали автомобіль Ковальова. Він потрапив до лікарні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?