Наростає військова загроза: в Росії погрожуть загостренням ситуації на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Наростає військова загроза: в Росії погрожуть загостренням ситуації на Донбасі

Наростає військова загроза: в Росії погрожуть загостренням ситуації на Донбасі
Джерело:  online.ua

На Донбасі наростає військова загроза, наслідки якої будуть катастрофічними. Про це йдеться в заяві російської Держдуми, опублікованій 18 жовтня, повідомляє ONLINE.UA.

У Росії вважають, що ситуація на Донбасі загострюється. Москва за традицією звинувачує в цьому Україну. У Держдумі вважають, що Київ не тільки "зриває" Мінські угоди, але і приймає "образливі" для Донбасу закони.

Зокрема, в заяві російських парламентаріїв згадується український закон про освіту, закон про забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Луганської та Донецької областей, розрив Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між РФ і Україною та інші.

Також в Держдумі РФ звинуватили Україну в тероризмі на Донбасі, поклавши на Київ відповідальність за вбивство колишнього ватажка "ДНР" Олександра Захарченко. При цьому там вважають, що Україна діє за підтримки багатьох союзників, влючая США і інші країни НАТО, які заохочують антиросійську політику Києва.

"Державна Дума впевнена, що спроба нового широкомасштабного військового наступу України на Донбасі разом з новими фактами вбивств і терористичних актів проти його населення отримає адекватну відповідь і неминуче призведе до катастрофічних наслідків", - погрожують в Держдумі.

Крім ситуації на Донбасі, російські парламентарі також згадали і церковне питання, яке не дає спокою Москві. У заяві Держдуми йдеться, що "створення помісної церкви в Україні зруйнує справжню Православну Церкву та освятить продовження війни проти російських і російськомовних".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Мінську відбулося чергове засідання тристоронньої контактної групи по Донбасу, на якому Україна висунула категоричну вимогу Росії. Вона стосувалася запланованих Кремлем фейкових "виборів", які хочуть провести в ОРДЛО 11 листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?