Нас розтягують у різні боки, між бійцями і ветеранами АТО почався поділ - український військовий
Категорія
Події
Дата публікації

Нас розтягують у різні боки, між бійцями і ветеранами АТО почався поділ - український військовий

Нас розтягують у різні боки, між бійцями і ветеранами АТО почався поділ - український військовий
Джерело:  online.ua

В українській армії між бійцями, які прийшли служити за контрактом, і ветеранами АТО іноді виникає неповне розуміння.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів боєць Збройних сил України Гліб Бабич.
"Зараз починається розподіл. Раніше він відбувався між волонтерами. Зараз починається і між учасниками війни. Після того, як пішла остання хвиля мобілізованих, і в АТО залишилися лише контрактники, починаються розмови на кшталт "а де ви всі були, коли я воював в першій (другій, третій тощо) хвилі мобілізації?". Це говорять навіть представники шостої хвилі", - сказав він.
За його словами, він теж зверхньо дивився на бійців, які прийшли пізніше нього.
"Наприклад, я, як представник третьої хвилі, зверхньо так питаю у тих, хто прийшов пізніше: "А де ви були, коли ми в 2014-15 роках були в крутих п*здорізах? Війна тоді інша була?.." Але мені, такому борзому, тут же перша і друга хвилі скажуть: "А ти де був в ті найгостріші перші три місяці, коли ми вигрібали? Коли ми йшли, звільняли спочатку всіх - а потім торохнув Іловайськ, тому що ніхто не очікував, що увійдуть російські війська. І ми це все пережили, поки ви прийшли". І все", - згадує боєць АТО.

Читайте також: Про наступ на Донецьк зараз говорять або ідіоти, або ті, хто хоче пекла в Україні - боєць АТО
"В принципі, у нас претензії кожен може один одному пред'явити. І, якщо розібратися, ці претензії будуть обгрунтованими. І ми останнім часом тільки цим і займаємося: шукаємо, як би покрасивше і поправильніше пред'явити один одному, підкресливши цим свою винятковість, правильність, незамінність, важливість того, що зробив - і так далі, і так далі, і так далі...", - додав він.
Незважаючи на взаємні претензії, і нові бійці, і ветерани, вносять свій внесок, захищаючи Україну.
"Однак кожен з нас кладе свій камінчик в загальну стіну. І ті, хто був раніше, і ті, хто прийшов зараз. Ось ми були в першій-шостий хвилях. І пішли. Більшість з нас не залишилося. І на це були вагомі причини - це життя. Але хтось повинен тримати фронт? На наше місце прийшли вони - ті самі контрактники. І залишилася частина "контужених", типу мене, які так і не пішли. Ми ніколи не "висунемо" своїм братам, які пішли на цивілку: мовляв, ми тут, а ви там. Ми розуміємо, у нас по-іншому склалася ситуація, ми змогли залишитися, ми вважали за потрібне залишитися. А хтось віддав свою чималу частину боргу - і пішов. І при необхідності вони повернуться. Ми не з'ясовуємо один з одним відносини, хто і де був. Кожен зробив свій. Кожен на своєму місці був незамінний", - зазначив боєць.
"Знову-таки, ззовні підігрівається все це. Ну і почухати своє ЧСВ хочеться багатьом, це зрозуміло. І починається: хто де крутіше, хто де крутіше навоював або наволонтерив - і так далі... Тому що розслаблення йде", - додав він.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Путін може зірватися з ланцюга, але Україну розвалюють і без нього - боєць АТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?