Нас тупо розвели - кримчани б'ють на сполох через шокуюче рішення окупантів
Категорія
Україна
Дата публікації

Нас тупо розвели - кримчани б'ють на сполох через шокуюче рішення окупантів

Нас тупо розвели - кримчани б'ють на сполох через шокуюче рішення окупантів
Джерело:  online.ua

В окупованому Криму все ж настав момент, коли питна вода для населення практично закінчилася. Окупанти українського півострова вже з 24 серпня ввели графік подачі води, хоча раніше "влада", яку призначив Кремль, запевняла, що всі проблеми з водою вдасться вирішити. Обмежать подачу води на першому етапі в Сімферополі і ще 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів, де добовий відбір води знижують до 140 тисяч кубометрів, а гаряче водопостачання припиняють. Уже з 31 серпня відбір води зменшать до 120 тисяч кубометрів на добу, а воду почнуть подавати за графіком, а з 7 вересня, подачу води буде знижено до 100 тисяч кубометрів на добу, її подаватимуть по годинах - тільки вранці і ввечері. Кримчани в шоці від рішення окупантів. Вони згадують, як зовсім недавно російське "керівництво" Криму урочисто відкривало побудований військовими водовід, який нібито повинен був вирішити водну проблему, і інші гучні обіцянки кримських чиновників, передає ONLINE.UA.

"Через посушливу погоду до критичного рівня опустився рівень запасів водосховищ. Оскільки Сімферопольське, Аянське і Партизанський водосховища харчуються тільки за рахунок дощів і танення снігів, для попередження погіршення ситуації, прийнято вимушене рішення про введення поетапного обмеження водопостачання", - повідомив так званий "глава" Криму Сергій Аксьонов.

Жителі українського півострова вважають, що цей графік подачі води і обмеження введені назавжди, так як поки Кремль не домовиться з українською владою, проблеми з водою не зможуть вирішити ніякі погодні умови. Вони звинувачують окупантів і російську владу в тому, що вони шість років робили все для того, щоб вода в Криму закінчилася, так як використовували її запаси на новобудови і миття російських танків.

"Чисто російський спосіб вирішення проблеми - послати народ подалі, і точка; Засуха наступила раптово. Раптово стало зрозуміло, що води немає і взятися їй нізвідки. Прямо на сьомому році цієї влади стало зрозуміло; Нічого не хочуть по ситуації людям розповісти? Адже це вже явна проблема з водою, а не "вкидання ботів", як вони писали. Це вже не кричати "нам вода з України не потрібна"; Нас тупо розвели, а зробити ніхто нічого не може. Будемо як в країнах третього світу жити, без гідних ресурсів для існування; 10 днів тому, з кульками і оркестром, був запущений НАНОводопровід від МО РФ, нібито рятуючий Сімферополь від спраги. І раз-графік подачі води! Іхтамнети останню собі воду забирають, танки мити? Або як це?; З водою в Криму все добре. Її немає. Про що нам віщали балакучі голови буквально кілька місяців тому. Нічого, крім правди, так?; І як довго вони збираються знущатися над усіма нами? Води в надлишку у вигляді опадів не передбачається. Для глобального вирішення питання потрібні роки ... Скільки терпіти ці знущання ...; Де, нарешті, цей "єдиний і унікальний" шайтан-літак за 25 мільйонів, який буде літати і дощ викликати? !!; У мене тільки одне, по суті, риторичне запитання до влади - вам не соромно ??? З 2014 року стало зрозуміло, що проблема з водою в Криму буде наростати з кожним днем. І вами не зроблено НІЧОГО! І навіть більше - шкідництво; Я в шоці ... А що буде далі ???; Як налагодити водопостачання? Перше, це деоккупація. Друге, репарації всім постраждалим від агресії. Ну і третє - Гаага", - масово коментують кримчани рішення окупантів обмежити подачу води.

Нагадаємо, 85% потреб півострова в прісній воді завжди забезпечувала материкова Україна через Північно-Кримський канал. Після анексії Криму в 2014 році Україна водопостачання припинила. Влітку 2020 року ситуація з водою стала погіршуватися через посуху. Станом на початок літа рівень наповнення водосховищ природного стоку Криму виявився більш ніж в два рази нижче, ніж до літа минулого року. Крім того, в Сімферополі обміліло водосховище, тому в місто вперше в історії почали подавати артезіанську воду.

Як відомо, війська РФ продовжують готуватися до наймасштабнішим військовим навчанням "Кавказ 2020", на які в окупований Крим з'їдуться тисячі російських військових. Іноземні та українські аналітики попереджають, що окупанти під прикриттям навчань можуть спробувати захопити греблю в Херсонській області, яка не пропускає воду в Крим. Черговим доказом підготовки наступу Росії на Україну став наказ Путіна, який несподівано для всіх оголосив раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів на кордоні з Україною.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні раптово змінили позицію по Криму. У Кабміні д опускають, що водопостачання відновлять, якщо в Криму виникне гуманітарна катастрофа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?