NASA: до Землі наближається величезний астероїд
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA: до Землі наближається величезний астероїд

NASA: до Землі наближається величезний астероїд
Джерело:  online.ua

До Землі наближається великий астероїд, що летить зі швидкістю 13 кілометрів на секунду. Про це повідомляється на офіційному сайті NASA, передає ONLINE.UA.

В агентстві кажуть, що астероїд 2019 OU1 пролетить на відстані близько 1 мільйона кілометрів від нашої планети. Варто зазначити, що ця відстань в 40 разів менша в порівнянні з розміщенням Венери до Землі.

Заостанніми даними, діаметр небесного тіла складає приблизно 160 метрів.

Найближче астероїд підлетить до Землі 28 серпня. У NASA наголошують, що планеті небесне тіло не загрожує.

Нагадаємо, на думку науковців, в навколоземному просторі можуть перебувати приблизно 17 тисяч відомих астрономам астероїдів.

Вчені підкреслили, що поруч з нашою планетою регулярно пролітають повз великі космічні об’єкти, які не несуть загрози. Вони відзначили, що небезпечним наближенням астроїда до Землі є відстань близько 20 тисяч кілометрів, а коли мова йде про мільйони, то боятися нічого.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  телескоп Hubble зробив нові унікальні знімки Урана і Нептуна, які вразили вчених.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?