NASA екстрено попередило про ризик катастрофічного зіткнення
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA екстрено попередило про ризик катастрофічного зіткнення

NASA екстрено попередило про ризик катастрофічного зіткнення
Джерело:  online.ua

Американське космічне агенство нарешті відреагувало на запит американської компанії AST & Science щодо створення мегасузір'я супутників на висоті 720 км над поверхнею Землі. Варто звернути увагу на те, що документ наразі знаходиться на розгляді Федеральної комісії зі зв'язку США. В NASА вирішили не приховувати своїх побоювань у зв'язку з тим, що нове угруповання супутників підвищить небезпеку зіткнень до критичного рівня, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт агентства.

"AST & Science планує сформувати угруповання з більш ніж 240 великих супутників, по суті, розгорнувши у космосі "вишки стільникового зв'язку", щоб забезпечити широкосмугове з'єднання 4G і, можливо, 5G на Землі. Компанія, що базується в Мідленді штату Техас, назвала своє сузір'я SpaceMobile і зібрала близько 120 мільйонів доларів на реалізацію проєкту", — йдеться в повідомленні.

Однак в NASА почали бити на сполох через декілька потенційних проблем. Асторономи попереджають, що запропонована висота для угруповання знаходиться поруч з A-Train, групою з 10 супутників для моніторингу, які використовує саме агентство та Геологічна служба Штатів, а також партнери у Франції та Японії.

"Також проблемою є й розмір проєктованих AST & Science супутників. Там хочуть побудувати космічний апарат з великою антеною площею 900 м кв. Такі розміри потребуватимуть вільного простору навколо об'єкта на відстані 30 метрів, що в 10 разів більше, ніж у інших супутників. Це ускладнить маневри навколо угруповання", — кажуть астрономи.

Окрім того, NASА стурбоване тим, що компанія ніколи не будувала супутники, близькі за розміром до тих, які будуть входити до угруповання. Представники агентства прогнозують, що 10% або більше об'єктів можуть вийти з ладу, що зробить їх нездатними маневрувати, щоб уникнути зіткнень.

"У цьому випадку ризик катастрофічного зіткнення буде неприйнятно високим", — попереджають американські астрономи.

Як повідомляв ONLINE.UA, Ілон Маск та його компанія SpaceX налаштовані збудувати місто на Марсі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?