NASA готує нову місію для пошуку життя - подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA готує нову місію для пошуку життя - подробиці

NASA готує нову місію для пошуку життя - подробиці
Джерело:  online.ua

Науковці NASA підтвердили підготовку нової місії до Юпітера задля пошуку можливих живих організмів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне представництво агенції.

Проект отримав назву Europa Clipper. Відомо, що апарат відправиться у 2025 році на Європу - сателіт газового гіганта.

Астрономи вважають, що крижана поверхня супутника закриває колосальних розмірів океан. Його глибина сягає близько 170 кілометрів. Середовище може бути дуже привабливим для розвитку примітивного життя.

Наразі Europa Clipper пройшов стадію "точка С ключового ухвалення рішення". Вона є вирішальною у процесі узгодження керівництвом NASA.

Зонд із 9 інструментами, камерами та спектрометрами вивчить умови на Європі, її гравітацію, показники внутрішньої температури та особливості підтримки рідкого океану. Товщина крижаного покриву буде визначена завдяки радару.

Як повідомляв ONLINE.UA, канадський винахідник та керівник SpaceX Ілон Маск вважає реальним збудувати перше місто на Марсі близько 2050 року. На його думку, вартість такого фантастичного проекта  може сягнути суми від 100 мільярдів до 10 трильйонів доларів США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?