NASA оприлюднило перше відео Perseverance з Марсу
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA оприлюднило перше відео Perseverance з Марсу

NASA оприлюднило перше відео Perseverance з Марсу
Джерело:  online.ua

Марсохід Perseverance, який 18 лютого висадився на поверхню Червоної планети, нарешті надіслав своє перше відео, яке він записував під час спуску. Американське космічне агентство NASA наголошує, що апарат запише також і звук. Варто зазначити, що загалом марсохід вже встиг передати понад 30 гігабайт інформації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ютуб-канал  NASA.

Згідно з останніми даними, експерти NASA вже почали перевіряти справність інструментів Perseverance та готувати його до старту роботи. Не можна також не згадати про те, що разом з марсоходом на Марс приземлився також перший у своєму роді гелікоптер Ingenuity, який вже повідомив NASA про свою справність, а інженери навіть розпочали заряджати батареї, готуючи його до першого польоту у розрідженій атмосфері Червоної планети.

Під час відео можна побачити увесь процес від моменту спускання та розкриття парашуту і до моменту посадки апарату на поверхню Червоної планети. За словами представників NASA, відео знімали на 3 камери закріплених на різних частинах капсули:

  • на верхівці щита капсули – камера показувала розгортання надзвукового парашута;

  • на посадковому ступені "Небесний край" – камера демонструвала марсохід Perseverance зверху;

  • на марсоході Perseverance (верхня) – камера показувала систему "Небесний кран" з низу;

  • на марсоході Perseverance (нижня) – камера показувала поверхню Марса в зоні посадки апарата.

Perseverance надіслав перше відео з Марса:

Варто також нагадати, що нещодавно ровер вже надіслав свої перші кольорові зображення з поверхні Марса. Зараз їх уже понад сотня, проте вони дуже схожі між собою, оскільки апарат наразі залишається на місці.

Як уже згадувалося раніше, марсохід Perseverance успішно приземлився на Марс 18 лютого. Подорож Perseverance до Червоної планети тривала понад 6 місяців. Що цікаво, астрономи назвали час приземлення апарата на Марс "сімома хвилинами жаху", адже, за їхніми словами, послідовність посадки вкрай складна.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що NASA запропонувало кожному бажаючому зробити фото на Марсі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?