NASA показала космічний апарат, який полетить на супутник Сатурна
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA показала космічний апарат, який полетить на супутник Сатурна

NASA показала космічний апарат, який полетить на супутник Сатурна
Джерело:  news.liga.net

Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) оголосило про плани відправити нову місію на супутник Сатурна. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Ліга.Net », про це представники NASA заявили вчора, опублікувавши відео космічного апарату.

Зазначається, що місія до Титану – супутника планети Сатурн, почнеться у 2026 році. У цю подорож буде відправлено апарат класу New Frontiers під назвою Dragonfly. Вчені вважають, що Титан – чи не єдине, крім Землі небесне тіло у Сонячній системі, де може існувати примітивна форма життя.

Посадка на поверхню Титана планується у 2032 році – після того, як Dragonfly ретельно вивчить супутник з орбіти. Очікується, що автоматичний зонд буде знаходитися на Титані два роки. В цілому Dragonfly проїде поверхнею Титану відстань близько 180 кілометрів.

Живлення зонду буде забезпечуватися невеликим радіоізотопним джерелом енергії, подібним до того, який встановлено на космічних апаратах Curiosity. Загальна вартість проекту, включаючи запуск, перевищить 1 млрд доларів

Астрономи переконані, що Титан має на своїй поверхні стабільні озера і моря з речовини, яка знаходиться в рідкому стані. Однак це не вода, а суміш рідкого метану і етану.

Нагадаємо, що нещодавно засновник Amazon Джеф Безос розповів, як він збирається колонізувати Місяць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?