NASA показало неймовірну панораму зоряного неба
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA показало неймовірну панораму зоряного неба

NASA показало неймовірну панораму зоряного неба
Джерело:  online.ua

Агентство NASA презентувало в мережі величезну панораму зоряного неба південної півкулі, яку вдалося створити за допомогою кадрів, що зробив так званий "мисливець за екзопланетами" Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS).

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт агентства.

Зазначається, що TESS проводив спостереження за південним небом у пошуках екзопланет протягом року. Він робив фото що півгодини, для цього були спеціальні 4 камери.

"Таким чином апарат намагався виявити затемнення зірок через прохід перед ними планет. Результатом його роботи стало виявлення 29 екзопланет, які вже підтвердили, та ще близько 1000 очікують підтвердження. Однак, окрім екзопланет пристрій зафіксував комету, кілька вибухів наднових і навіть спалах від зірки, яку розірвала на частини чорна діра", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що за рік роботи TESS накопичив 20 терабайт знімків. Окрім того, агентство використало 208 фото і об’єднало їх у панораму південного неба, розділену на 13 секторів.

Також відомо, що після завершення спостереження за південним небом TESS протягом року вивчатиме північне.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  NASA вперше оприлюднило світлини планетоїда 2014 MU69 (також Ultima Thule), який знаходиться в поясі Койпера на околицях Сонячної системи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?