NASA показало світові сонячний вітер: дивовижне космічне відео
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA показало світові сонячний вітер: дивовижне космічне відео

NASA показало світові сонячний вітер: дивовижне космічне відео
Джерело:  online.ua

Зонд Parker, відправлений до Сонця астрономами NASA, направив науковцям близько 22 гігабайтів інформації, що отримана під час двох прольотів через корону зірки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво агентства.

Апарат запустили у космос 31 липня 2018 року. Він пролетів неподалік від Сонця у період з 6 до 10 листопада.

Оприлюднений відеоролик продемонстрував рух частинок, що відокремлюються від зірки. Це явище й отримало назву сонячного вітру.

Астрономи додали, що наступний етап збору даних почнеться 27 серпня. Третя фаза прогнозується 1 вересня.

За планами дослідників, Parker здійснить наближення до Сонця на відстань близько 6,2 мільйона кілометрів - це 8,86 радіуса зірки. Зонд став рекордсменом через швидкість наближення до світила.

Як повідомляв ONLINE.UA, відомий телескоп Hubble, що знаходиться на орбіті Землі, зафотографував далеку "вмираючу" зірку. Світило, яке почало викидати зі своїх надр скупчення газу, знаходиться у сузір'ї Оріона. Ця речовина світиться через ультрафіолетове випромінювання зірки, що може втратити під час чих процесів до половини масі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?