NASA помітило у космосі "великого голодного гобліна" — унікальні фото
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA помітило у космосі "великого голодного гобліна" — унікальні фото

NASA помітило у космосі "великого голодного гобліна" — унікальні фото
Джерело:  online.ua

Астрономи американського космічного агентства NASA продовжують дивувати всіх любителів космосу унікальними фото- та відеоматеріалами. Цього разу вони показали "великого голодного гобліна", якого помітили на нових знімках. Представники агентства розповідають про таку властивість людської психіки, як парейдолія. Вони нагадують, що це явище при якому люди вбачають окремі частини або навіть цілі образи, розглядаючи безформні об'єкти. Доволі часто цей ефект може проявлятися під час спостереження за хмарами, коли мозок намагається ідентифікувати побачене, наділяючи його властивостями реальних об'єктів, передає ONLINE.UA з посиланням на Slashgear.

Як стверджують самі астрономи, саме парейдолія відповідальна за те, що замість пульсара PSR B1509-58 в сузір'ї Circinus представники NASA побачили гігантського голодного гобліна. Зображення отримали фахівцы рентгенівської обсерваторії Чандра та телескоп Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE).

Пульсар PSR B1509-58 в сузір'ї Circinus

"Настільки специфічний об'єкт видно завдяки об'єднанню деталей зображення, заповнених синім, пурпурним, зеленим, червоним і помаранчевим кольорами. Деякі частини зливаються воєдино, утворюючи форму, що нагадує опуклу особу з відкритим ротом. Дослідники відзначають, що в 2009 році цей пульсар був схожий на руку, яка намагається дотягнутися до палаючого неба. Втім, кожен може розгледіти на фотографіях щось своє", – йдеться в повідомленні.

Користувачі мережі уже активно діляться своїми враженнями після перегляду нових світлин від NASA.

"Я теж його бачу! Проте не розумію, чому астрономи вважають, що він голодний. Можливо, хтось мені пояснить?: напевно, зі мною щось не так, якщо я взагалі нічого дивного не помітив; обожнюю усі фото, які публікує NASA; а от я бачу старенького дідуся, а не гобліна; у цих асторономів є почуття гумору; дуже класні знімки", – коментують фото у мережі.

Як повідомляв ONLINE.UA, британські вчені з Даремського університету розкрили ще одну грандіозну космічну таємницю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?