NASA успішно випробувало унікальні крила для літаків: опубліковано відео
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA успішно випробувало унікальні крила для літаків: опубліковано відео

NASA успішно випробувало унікальні крила для літаків: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Інженери американського космічного агентства NASA створили і випробували складні крила для літаків, за допомогою яких можна збільшити підйомну силу літального апарату і отримати можливість управляти повітряним судном на малих швидкостях.

Відео успішних випробувань складних крил для літаків було опубліковано на каналі NASA на YouTube, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: NASA показало процес будівництва ракети для польоту на Марс

Випробування унікальних крил для літаків були проведені в Каліфорнії на території льотно-дослідницького центру NASA імені Армстронга. В процесі випробувань були продемонстровані можливості складних крил для літаків - при зльоті всі частини крил встановлюються в одній площині, а при посадці - закінцівках опускається під прямим кутом до основної частини крила.

Рухливі елементи складних крил для літака виконані з металевого сплаву з ефектом пам'яті. За оцінкою NASA, вони істотно зменшити розміри кіля, що корисно для стабілізації і управління польотом при відмові двигунів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що навчальний літак США Northrop T-38 Talon на надзвуковий швидкості пролетів на тлі Сонця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?