NASA змінило терміни нової місячної програми через боротьбу з коронавірусом
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA змінило терміни нової місячної програми через боротьбу з коронавірусом

NASA змінило терміни нової місячної програми через боротьбу з коронавірусом
Джерело:  online.ua

Світова криза, пов’язана з коронавірусом, опосередковано вплинула на плани NASA з нової місячної програми. Космічне агентство внесло правки у свої плани на тлі зміни адміністрації Білого дому, яка, ймовірніше, інакше розпоряджатиметься ресурсами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Verge.

За оприлюдненими подробицями, агентство змінило терміни узгодження контрактів, що фактично відкладає політ на два місяці. Ця значна подія попередньо запланована на 2024 рік, однак, як можна побачити, плани можуть несподівано змінюватися навіть на місяці.

Згідно з публікацією, адміністрація Байдена спрямує зусилля на нагальні проблеми, які виникли у Сполучених Штатах через пандемію. Ідея поновити місячну програму належить його попереднику Дональду Трампу, який 20 січня залишив Білий дім.

Наразі три підрядники NASA отримали попередження про продовження термінів розробки усіх документів. Датою укладення їх вказано 30 квітня. Попередній графік передбачав обрання двох з трьох претендентів на співпрацю вже наприкінці лютого.

У космічному агентстві пояснили, що затримка прямо пов’язана з необхідністю ретельнішої оцінки кандидатів. Додаткові терміни можуть не знадобитися, оскільки рішення можуть ухвалити все ж таки раніше. Водночас компанії отримають більший часовий простір для доопрацювання своєї проєктів і додаткових перевірок цих посадкових модулів.

Варто нагадати, що адміністрація Байдена поки що визначилася з ключовими посадами у державних органах та уряді, однак не оголосила кандидатуру на керівництво NASA.

Як повідомляв ONLINE.UA, британські вчені з Даремського університету розкрили ще одну грандіозну космічну таємницю. Вона стосується появи Місяця. Астрономи вважають, що Місяць з’явився внаслідок зіткнення Землі з великим об’єктом розміром з Марс. Експерти за допомогою комп’ютерного моделювання створили відео, яке продемонструвало, як міг з’явитися Місяць.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?