NASA знайшло скоріший шлях до Місяця - що цікаво знати
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA знайшло скоріший шлях до Місяця - що цікаво знати

NASA знайшло скоріший шлях до Місяця - що цікаво знати
Джерело:  online.ua

Команда американських вчених розробила новий шлях для місячних місій, який виявився коротшим за попередні. Представники NASA вже запатентували цю стратегію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

За оприлюдненими даними, шлях наразі скорочено удвічі — це, відповідно, дозволяє зменшити витрати на організацію експедицій.

Утім, слід додати, маршрут передбачений не для великих місій з астронавтами на борту, а лише для невеличких експедицій із залученням зондів.

Вчені знайшли спосіб прокласти траєкторію польоту до земного супутника, яка дозволяє досягти його за 2,5 місяці — раніше цей шлях тривав близько пів року. Зменшена кількість палива дозволить завантажити космічні апарати додатковими інструментами.

Нову траєкторію розробили в рамках проєкту Dark Ages Polarimeter Pathfinder, ця місія передбачає пошук низькочастотних радіохвиль, які виникли під час раннього етапу формування Всесвіту.

Щодо специфіки патентування у NASA пояснили, розроблена програма належить до інтелектуальної власності агентства, вона вимагала тривалого аналізу та моделювання, праці фахівців.

Перша людська місія до Місяця у кінці 1960-х років тривала кілька днів, однак такі швидкі польоти напряму до супутника вкрай дорогі, зазвичай науковці користуються іншим маршрутом. Вже згадувалося, що це надає змогу зекономити пальне й більш ефективно навантажити апарат.

Як повідомляв ONLINE.UA, Ілон Маск офіційно повідомив, що серйозно налаштований збудувати місто на Марсі. За його словами, для реалізації цих планів необхідно багато часу — бізнесмен та його команда це прекрасно розуміють. З такою гучною заявою винахідник виступив під час віртуального саміту Humans to Mars.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?