Наші переконання дуже складно змінювати – більшість з них є неусвідомлюваними
Категорія
Україна
Дата публікації

Наші переконання дуже складно змінювати – більшість з них є неусвідомлюваними

Наші переконання дуже складно змінювати – більшість з них є неусвідомлюваними
Джерело:  online.ua

У дев’ятому випуску циклу психологічних етерів «Свідомі про несвідоме» доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач обговорювали питання метакогнітивних процесів та як метакогніції пов’язані з нашими переконаннями.

Віталій Луньов пояснив у прямому етері, що у нас можуть бути думки про якісь події, обставини, про те, що бачимо чи чуємо. Більш складним рівнем думок є те, коли ми думаємо про свої думки. Це називається метакогніціями.

Людина зазвичай більше довіряє своїм думкам про свої ж думки. Свої прогнози людина завжди ґрунтує не на фактах і що вона думає про них, а на своїх думках про думки про ці факти. Тому наші переконання дуже складно змінювати – більшість з них є неусвідомлюваними, тому що це думки не про факти, події, докази, а про власні думки, - зазначив Луньов.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар.

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?