Насірову дали не найкращу камеру: стали відомі подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Насірову дали не найкращу камеру: стали відомі подробиці

Насірову дали не найкращу камеру: стали відомі подробиці

Заарештованого за рішенням Солом'янського суду відстороненого главу ДФС Романа Насірова в Лук'янівському СІЗО тримають в чотиримісній камері, де перебуває ще одна людина.
Про це заявив заступник міністра юстиції Денис Чернишов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"Роман Михайлович перебуває в Лук'янівському СІЗО на загальних умовах. Там чотиримісна камера, скажу відверто, це не найкомфортніша камера", - зазначив він.
За його словами, в камері точно є туалет, а чи встановлений там душ, він не знає.
Читайте також: Насірову рано радіти: в САП зробили важливе оголошення
Чернишов відзначив також, що в камері зараз, крім Насірова, утримується ще одна людина.
У той же час заступник глави Мін'юсту підкреслив, що в СІЗО Насірова обстежили лікарі.
"Було проведено медичне обстеження штатним лікарем. Стан його здоров'я задовільний, за медичною допомогою він не звертався", - сказав чиновник, додавши, що Насіров заявив керівництву СІЗО про своє небажання спілкуватися з пресою.
Крім того, Чернишов відзначив, що ніяких медичних препаратів Насіров не просив.
Окремо представник Мін'юсту повідомив, що в разі внесення застави діятиме наступний механізм: "Передаються документи про підтвердження застави, і на наступну добу ми його відпускаємо.
Читайте також: За става малувата: соцмережі ніяк не заспокояться через справу Насірова
Електронний браслет на Насірова повинні надягати співробітники відповідних органів, а не СІЗО.
Також він назвав малоймовірною відправку затриманого в Феофанію. За словами Чернишова, якщо людина, яка знаходиться в СІЗО, звертається з приводу стану свого здоров'я, то її обстежує черговий лікар: "Він прийме попереднє рішення щодо стану і діагнозу. Якщо цей лікар не може встановити діагноз і надати допомогу, він може викликати лікаря з тієї лікарні, яка є в нашому списку, за тим попереднім діагнозом, який поставили".
У той же час чиновник зазначив, що Насірова можуть перевезти в Феофанію тільки в тому випадку, якщо йому буде погано, і з'ясується, що допомогу можуть надати тільки в Феофанії.
Як повідомляв ONLINE.UA, за рішенням суду, в СІЗО Роман Насіров перебуватиме до внесення застави в розмірі 100 млн грн, якщо ж гроші не будуть внесені, встановлений термін утримання під вартою становить 60 днів - до 30 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?