Настає найскладніший момент — Меркель виступила з екстреним попередженням
Категорія
Політика
Дата публікації

Настає найскладніший момент — Меркель виступила з екстреним попередженням

Настає найскладніший момент — Меркель виступила з екстреним попередженням
Джерело:  online.ua

Лідерка ФРН Ангела Меркель озвучила нове важливе попередження всьому міжнародному співтовариству і громадянам Німеччини - вона заявила про те, що настає найскладніший момент пандемії і найближчі тижні стануть вирішальними в боротьбі з COVID-19. На її думку, нова хвиля може спровокувати колапс і навіть крах служб охорони здоров'я в багатьох країнах, зазначивши, що лікарі і медичний персонал у багатьох лікарнях Німеччини вже працюють на межі перевантаження. Меркель при цьому переконана, що перемога над коронавірусом вже близько, тому вона закликала людей всієї планети скоротити особисті контакти і дотримуватися протиепідемічних правила, щоб якомога швидше стало можливим скасувати карантинні обмеження та локдаун, які паралізували світ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт уряду Німеччини.

"Це друга небезпечна хвиля пандемії, яку переживає наша країна і багато європейських країн. Наступні тижні зими стануть найважчою фазою пандемії. Лікарі та медичний персонал у багатьох лікарнях працюють на межі перевантаження. А як вплинуть на рівень заражуваністі різдвяні і новорічні свята, сказати поки неможливо. І те, що ми чуємо про мутації вірусу, також не зменшує занепокоєння - навпаки, збільшує його ", - попередила Меркель.

Канцлерка ФРН вважає, що першочерговим завданням зараз є зниження числа заражень, оскільки зниження захворюваності дозволить медикам більш чітко відслідковувати окремі зараження і розривати ланцюжки поширення вірусу на ранній стадії. Меркель озвучила і надію на поліпшення ситуації з початком вакцинації, але перемогти пандемію, за її словами, неможливо без допомоги населення.

"Розсудливість в ці важкі січневі тижні і повагуаодин до одного дадуть свої результати. Чим послідовніше ми будемо сьогодні, тим швидше зможемо відновити стан контролю, тим менший час нам доведеться жити з такими обмеженнями. Обережність і турбота про близьких в ці важкі січневі тижні окупляться. І тим швидше зможуть стати реальністю наші мрії і плани на цей новий рік", - звернулася Меркель до жителів усіх країн.

Як відомо, жорсткий карантин в Німеччині подовжили до 31 січня. Школи, дитячі садки, магазини, театри та інші заклади на цей період залишаються закритими. Більш того, соціальні контакти німців скоротили практично до нуля. Зустрічатися людям можна тільки з членами сім'ї, які проживають разом, і максимально однією людиною з іншого домогосподарства. Важливо розуміти, що за минулу добу коронавірус в Німеччині діагностували у більш ніж 25 тисяч осіб. Загальна кількість захворівших в ФРН досягає майже 2 млн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МОЗ України нарешті пояснив, чому в супермаркетах заборонили продавати шкарпетки, батарейки, лампочки та інші повсякденні товари.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?