Настав аврал - в Кремлі визнали нову масштабну проблему
Категорія
Світ
Дата публікації

Настав аврал - в Кремлі визнали нову масштабну проблему

Настав аврал - в Кремлі визнали нову масштабну проблему
Джерело:  online.ua

Російська влада визнала нову масштабну проблему. Спікер Кремля Дмитро Пєсков повідомив, що в зв'язку з кризою і нестабільною епідеміологічною обстановкою в Росії настав аврал, так як в регіонах не вистачає засобів для боротьби з коронавірусом. Він заявив, що складну ситуацію тримає під особистим контролем глава Кремля Володимир Путін, але апаратів ШВЛ, місць в лікарнях і засобів індивідуального захисту в деяких регіонах катастрофічно не вистачає. Про складну ситуацію в Росії Пєсков заявив на одному з російських телеканалів, повідомляє ONLINE.UA.

"Система складна, час авральний. Апаратів для штучної вентиляції легенів, індивідуальних засобів захисту, ліжкових місць катастрофічно не вистачає. Зараз ведеться дуже інтенсивна робота і в кожному окремо взятому регіоні, і в тому числі за участю федерального центру. Путін працює - він контролює всі проблеми і нюанси цілодобово ", - заявив Пєсков.

Важливо відзначити, що на сьогоднішній день, 20 квітня, в Росії зафіксовано 47121 випадок зараження коронавірусів. За останню добу приріст хворих склав майже 4,3 тисячі. При цьому більш ніж у 45% заражених не було симптомів захворювання. У Москві за добу захворіли 2 026 осіб (напередодні - 3 570), всього на сьогоднішній день в російській столиці підтверджені 26 350 випадків зараження.

Слід зазначити, що ще раніше глава МОЗ РФ Михайло Мурашко зізнався, що російській системі охорони здоров'я в умовах пандемії не вистачає засобів індивідуального захисту і апаратів штучної вентиляції легенів. При цьому Росія широко пропонує допомогу в боротьбі з коронавірусом США і країнам Європи. Експерти переконані, що в цьому проявляється вся сутність Путіна, який під виглядом гуманізму і співчуття хоче обдурити весь світ. Аналітики вважають, що глава Кремля посилено намагається використати кризу в свою користь, хоча в самій Росії не вистачає коштів на боротьбу з коронавірусом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія б'є на сполох через нову масштабну проблему. Там стрімко зростає кількість хворих на коронавірус, при чому майже у половини з захворівших немає симптомів захворювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?