Настав час покласти цьому край — Байден вперше назвав свою головну мету
Категорія
Політика
Дата публікації

Настав час покласти цьому край — Байден вперше назвав свою головну мету

Настав час покласти цьому край — Байден вперше назвав свою головну мету
Джерело:  online.ua

Новообраний президент США Джозеф Байден 24 листопада дав перше телевізійне інтерв'ю після своєї перемоги на виборах. Впливовий політик звернувся до американців та міжнародної спільноти та звернув увагу на те, що його президентство – не третій термін колишнього очільника Білого дому Барака Обами. Говорив також про Дональда Трампа, передачу влади та коронавірус. За словами демократа, "сьогодні ми живемо в зовсім іншому світі, аніж за часів адміністрації Обами – Байдена, оскільки президент Трамп суттєво змінив ситуацію". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на телеканал NBC.

"Ми опинилися в обставинах, коли альянси розвалюються. Ось чому я підібрав людей, які обіймуть ключові посади в адміністрації, і при цьому представляють весь спектр американського народу, а також спектр Демократичної партії", – підкреслив новообраний президент США.

Джо Байден також звернув увагу на те, що готовий призначити в свою адміністрацію республіканця, який голосував за чинного очільника Білого додому Дональда Трампа.

"Я хочу об'єднати цю країну. Це мета нашої адміністрації. Ми більше не можемо продовжувати цей небезпечний "політичний діалог" (протистояння між демократами та республіканцями, які посилилися за роки президентства Трампа – ред). Цьому час покласти край", – розповів американський лідер про свою головну мету.

Джо Байден також почав переконувати американців, що не буде уподібнюватися Трампові та використовувати міністерство юстиції США як особистий інструмент, щоб наполягати на якійсь версії подій.

"Але я читав про низку (вже розпочатих – ред) розслідувань на державному рівні – і тут я абсолютно нічого не можу вдіяти", – зауважив демократ.

Окрім того, новий очільник Білого дому наголосив, що у перші 100 днів при владі зробить пріоритетом коронавірусну кризу, міграцію та клімат. Він додав, що направить до Сенату США законопроєкт про імміграцію. Документ дозволить отримати громадянство понад 11 мільйонам людей, які перебувають у США без документів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  США йдуть на безпрецедентний крок заради інавгурації Байдена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?