Настав вирішальний момент — Зеленський вимагає від ЄС надати членство Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Настав вирішальний момент — Зеленський вимагає від ЄС надати членство Україні

Настав вирішальний момент — Зеленський вимагає від ЄС надати членство Україні
Джерело:  online.ua

Вранці 26 лютого президент України Володимир Зеленський провів переговори із президентом Євроради Шарлем Мішелем. Він закликав Брюссель ухвалити термінове рішення про членство України, оскільки зараз настав вирішальний момент.

Джерело: Twitter Зеленського

Зеленський вимагає надати Україні членство в ЄС

Зеленський написав, що обговорив із Мішелем подальшу дієву підтримку та героїчну боротьбу українців за вільне майбутнє з боку Євросоюзу.

Настав вирішальний момент, щоб раз і назавжди закрити багаторічну дискусію та ухвалити рішення про членство України в ЄС, – наголосив президент.

Шарль Мішель у відповідь на вимогу Зеленського запевнив, що Україна може розраховувати на підтримку ЄС.

Україна та її народ – сім'я. На підході подальша конкретна підтримка, – написав Мішель у Twitter.

Допомога Україні з США

26 лютого Білий дім повідомив про рішення президента США Джо Байдена направити в Україну термінову допомогу. Йдеться про допомогу у 600 млн доларів, 350 млн з яких підуть на оборонні потреби, а також військову освіту та підготовку.

$350 млн буде надано у вигляді так званої "безпечної підтримки", що включає зброю, військове обладнання та боєприпаси, а також, за необхідності, послуги безпеки (включаючи навчання), які будуть підібрані відповідно до запитів української сторони. Ще $250 млн буде надано у вигляді цільового безповоротного фінансування "у разі визнання важливості для інтересів безпеки США", - уточнили у Білому домі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?