Наступне Євробачення проведуть у Великій Британії на підтримку України
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Наступне Євробачення проведуть у Великій Британії на підтримку України

Наступне Євробачення проведуть у Великій Британії на підтримку України
Джерело:  online.ua

Організатори пісенного конкурсу Євробачення вирішили у наступному році проводити його у Великій Британії, а не в Україні, яка є переможицею цьогорічного конкурсу. 

Джерело:  EBU

Наступне Євробачення пройде у Великій Британії на підтримку України 

Ми надзвичайно вдячні, що BBC погодилася провести конкурс пісні Євробачення у Великобританії в 2023 році, - зазначив виконавчий директор конкурсу Мартін Остердаль.

Пов'язано це з тим, що мирні міста України перебувають під постійними обстрілами з боку Росії, тому неможливо гарантувати безпеку учасникам і глядачам.

За словами голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Миколи Чернотицького, Євробачення 2023 дійсно проходитиме у Великій Британії, але на підтримку України.

Ми вдячні нашим партнерам BBC за солідарність з нами. Я впевнений, що разом ми зможемо додати цій події український дух і ще раз об'єднати всю Європу навколо наших спільних цінностей миру, підтримки, прославлення різноманітності і таланту, - зазначив Чернотицький.

 Україна, як країна-переможець Євробачення-2022, автоматично вийде в гранд-фінал майбутнього конкурсу.

Цьогоріч перемога на пісенному конкурсу дісталась українському гурту  Kalush Orchestra.

Kalush Orchestra - (фото - facebook.com/kalush.official)

Місто, в якому влаштують Євробачення-2023, оберуть наступними місяцями в результаті конкурсної процедури, яка розпочнеться цього тижня. Дати проведення конкурсу будуть оголошені згодом.

У результаті обговорень ЄМС запросила британський суспільний мовник ВВС, від якого учасник посів друге місце на конкурсі 2022 року, виступити організатором 67-го Пісенного конкурсу Євробачення.

Представники Суспільного Мовлення співпрацюватимуть із ВВС, щоб розробити та впровадити українські елементи в шоу наступного року.

Логотип події 2023 року також буде оприлюднено пізніше. Він відображатиме унікальність проведення Конкурсу наступного року та співпрацю між країною-господаркою і цьогорічними переможцями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?