Наступні 24 години будуть вирішальними для Путіна — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

Наступні 24 години будуть вирішальними для Путіна — CNN

Наступні 24 години будуть вирішальними для Путіна — CNN
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін ризикує втратити владу, наступна доба буде для нього вирішальною.

Джерело: CNN

Влада Путіна опинилася під загрозою

Видання пише, що Путін зіткнувся з найсерйознішою загрозою своїй владі за всі 23 роки, які він керує ядерною державою.

І це приголомшливо спостерігати, як маска повного контролю, яку він зберігав увесь цей час – головна перевага його автократії – руйнується за одну ніч, - пише CNN.

Журналісти зазначають, що це було одночасно неминучим і неможливим.

Неминуче, оскільки погане управління війною означало, що лише така однорідно закрита та несприйнятлива до критики система, як Кремль, могла пережити таку жахливу пригоду. І неможливо, оскільки критики Путіна просто зникають, або випадають з вікон, або жорстоко отруєні.

Наразі Путін змушений визнати, що Ростов-на-Дону, його головний військовий центр, знаходиться поза його контролем.

Пригожин хотів змінити керівництво Міноборони РФ

Видання зазначає, що операція Пригожина була вже спланована, оскільки вагнерівці дуже швидко зібралися разом і просунулися на Ростов.

Можливо, Пригожин мріяв підштовхнути Путіна до зміни керівництва міністерства оборони, яке керівник Вагнера публічно лаяв протягом місяців. Але виступ Путіна в суботу вранці перекреслив цю перспективу.

Журналісти пишуть, що Пригожин може не виграти, і основи контролю Кремля можуть не зруйнуватися. Але ослаблений Путін може робити ірраціональні вчинки, щоб довести свою силу.

Він може виявитися неспроможним прийняти логіку поразки в найближчі місяці на передовій в Україні. Він може не знати про глибину невдоволення серед своїх власних збройних сил і не мати належного контролю над їхніми діями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?